Μπάσκετ

Eurobasket: Η 12άδα της Σερβίας

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 21:29

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν περιλαμβάνει το όνομα του Μπιέλιτσα, αλλά και τους Ντόμπριτς, Πετρούσεφ και Σίμανιτς.

Eurobasket: Η 12άδα της Σερβίας

Αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Eurobasket. Σιγά-σιγά οι ομάδες ανακοινώνουν τις 12άδες τους για τη φετινή διοργάνωση. Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η σειρά των Σέρβων να την κάνουν γνωστή. Με τις απουσίες να είναι δεδομένες. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον πρωταθλητή του NBA, Νεμάνια Μπιέλιτς. Ο έμπειρος φόργουορντ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έμεινε τελικά εκτός 12άδας.

Μια πολύ σημαντική απουσία για την εθνική Σερβίας. Ο Πέσιτς άφησε ακόμα εκτός αποστολής και τους Όγκνιεν Ντόμπριτς, Φίλιπ Πετρούσεφ και Μπόρισα Σίμανιτς. Επιπλέον, μέσα στην αποστολή είναι τόσο ο Νεμάνια Νέντοβιτς όσο και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο πρώτος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι διαθέσιμος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης στην αποστολή είναι και ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πάντως θα χάσει τα πρώτα ματς του τουρνουά καθώς ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Η Σερβία συμμετέχει στον τέταρτο όμιλο που θα διεξαχθεί στην Πράγα. Ένας όμιλος που ενδιαφέρει και την εθνική ομάδα της Ελλάδας, καθώς διασταυρώνεται με το γκρουπ της «γαλανόλευκης». Στον όμιλο συμμετέχον ακόμα η «οικοδέσποινα» Τσεχία, όπως και οι Ισραήλ, Φινλανδία, Ολλανδία και Πολωνία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr