Μπάσκετ

Eurobasket: Ισπανικό θέαμα με τη Βουλγαρία του Βεζένκοφ, νίκη για τη Βοσνία [vids]

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:02

Η «φούρια ρόχα» νίκησε 114-87 στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα του τουρνουά. Double-double για τον Σάσα. Με το… δεξί και οι Βόσνιοι.

Eurobasket: Ισπανικό θέαμα με τη Βουλγαρία του Βεζένκοφ, νίκη για τη Βοσνία [vids]

Το φετινό Eurobasket ξεκίνησε σήμερα. Στα δύο πρώτα ματς του τουρνουά, η Ισπανία και η Βοσνία πέτυχαν νίκες. Με διαφορετικό μεν τρόπο, αλλά ξεκίνησαν με το… δεξί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η «φούρια ρόχα» δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Βεζένκοφ. Με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να παλεύει μόνος του.

Η ουσία είναι πώς η ομάδα του Σκαριόλο επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό της. Με υψηλά ποσοστά τόσο στο δίποντο (64%) όσο και στο τρίποντο (46%). Η Ισπανία σημείωσε 114 πόντους, με χειρότερη επίδοση αυτή του τέταρτου δεκαλέπτου που σκόραρε 25! Η Ισπανία είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίους τους Μπράουν και Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.

Εξαιρετική πρεμιέρα για τον Βεζένκοφ

Από την άλλη πλευρά, η Βουλγαρία έχασε την επαφή με το σκορ και δεν κατάφερε να αντέξει κόντρα στη «φούρια ρόχα». Παράλληλα οι Κοστόφ, Ιβανόφ και Στοΐλοφ ήταν εκείνοι που προσπάθησαν και βοήθησαν. Με κορυφαίο τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Έκλεισε την πρεμιέρα του Eurobasket με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ. Δηλαδή double-double με το… καλημέρα. Δείχνοντας πώς αποτελεί τον ηγέτη της εθνικής του ομάδας.

Είκοσι λεπτά βοσνιακής κυριαρχία

Το ματς της Βοσνίας με την Ουγγαρία άρχισε με τους Μαγυάρους να έχουν το πάνω χέρι. Όμως, η Βοσνία έκανε ένα εξαιρετικό 20λεπτο. Δηλαδή τη δεύτερη και την τρίτη περίοδο. Διάστημα που οι παρέα του Νούρκιτς πέτυχε 56 πόντους και δέχθηκε μόλις 40. Αυτό ήταν το σημείο αναφοράς που έκρινε την αναμέτρηση στην Κολωνία. Οι Βόσνιοι είχαν πρωταγωνιστές μια τετράδα παικτών. Με κορυφαίους τους Μούσα με 19 και Χαλίλοβιτς με 16 πόντους. Ειδικά ο τελευταίος που αγωνίζεται στη Ναντέρ ήταν ίσως και περισσότερο κομβικός από τον φόργουορντ της Ρεάλ, καθώς πήρε και 9 ριμπάουντ. Η Ουγγαρία είχε μόλις 34,5% στο τρίποντο και πρώτο σκόρερ τον Μπένκε της Γκραβελίν (20π.), ενώ έδωσε λύσεις και ο Χάνγκα (16π.).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr