Μπάσκετ

Eurobasket: Η Γερμανία +13 τη Γαλλία, έστειλε μήνυμα [vids]

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:47

Η αύρα του Νοβίτσκι, η φανέλα του οποίου αποσύρθηκε πριν το ματς, έδωσε στα «πάντσερ» τη νίκη 76-63 κόντρα στους «τρικολόρ».

Eurobasket: Η Γερμανία +13 τη Γαλλία, έστειλε μήνυμα [vids]

Το Eurobasket στην Κολωνία περιλάμβανε το βράδυ της Πέμπτης ένα μεγάλο ματς. Γερμανία Vs Γαλλίας. Ωστόσο το γεγονός της βραδιάς ήταν ό,τι συνέβη πριν το τζάμπολ του ματς. Διότι αποσύρθηκε η φανέλα του κορυφαίου Γερμανού παίκτη, του Ντιρκ Νοβίτσκι. Με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι άκρως πανηγυρικό. Όλο αυτό λειτούργησε θετικά για τα «πάντσερ».

Καθώς με την… αύρα του σπουδαίου Ντιρκ, τα «παιδιά» του έκαναν ένα πολύ σπουδαίο ματς και νίκησαν με χαρακτηριστικό τρόπο τους «τρικολόρ». Το τελικό 76-63 δεν σηκώνει καμία συζήτηση για την ομάδα που ήταν καλύτερη στο παρκέ. Επιπλέον, είναι ένα αποτέλεσμα που μπλέκει την κατάσταση. Τόσο στον όμιλο όσο και στη συνέχεια του τουρνουά.

Τα «πάντσερ» ήταν σε άγρια κατάσταση

Μετά από ένα νευρικό πρώτο δεκάλεπτο, ειδικά τα πρώτα 7 λεπτά, η Γερμανία πήρε το προβάδισμα και έκλεισε το δεκάλεπτο με +4 (17-13), έχοντας βρεθεί και στο +5 (15-10). Οι διοργανωτές του ομίλου συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο ματς. Με τη διαφορά να φτάνει στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου στο +9 (29-20). Μια διαφορά ασφαλείας για τους Γερμανούς, μιας και οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν σε αυτή την περίοδο να αντιδράσουν πέραν από την μείωση του σκορ στους 7 (38-31).

Ο Γιαμπουσέλε το πήρε πάνω του στο τρίτο δεκάλεπτο. Σερί 8-0 και προσπέρασμα (39-38). Ο κορυφαίος των «οικοδεσποτών» του ομίλου, ο Τίμαν, τους έφερε ξανά μπροστά (43-39). Με τον Σρέντερ να καθοδηγεί σωστά την ομάδα του, το δεκάλεπτο βρήκε τα «πάντσερ» στο +14 (57-43). Η Γαλλία ήταν υπερβολικά άστοχη για τα δεδομένα της. Η διαφορά έφτασε και στους 17 (76-59), για να ολοκληρωθεί το ματς με σκορ 76-63.

Το Βέλγιο «σκότωσε» την Γεωργία!

Το τρίποντο του Ταμπού, 3'' πριν το τέλος της παράτασης, έκρινε το ματς του Βελγίου με τη Γεωργία. Η ομάδα του Ζούρου έκανε αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, οδήγησε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά «λύγισε» στη συνέχεια. Οι Βέλγοι μετά τα πρώτα λεπτά στο ματς πήραν το προβάδισμα. Έλεγξαν το ματς και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 16-11. Το Βέλγιο συνέχισε να παίζει το ματς στο δικό του τέμπο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 12 πόντους στη δεύτερη περίοδο (27-15).

Αλλά, οι «οικοδεσπότες» του ομίλου με καλύτερη δουλειά σε άμυνα και επίθεση, έκλεισε το ημίχρονο στο -6 (38-32). Ξανά διψήφια διαφορά για τους «φιλοξενούμενους» (46-34), με τη Γεωργία να πλησιάζει στους πέντε (48-43) και το Βέλγιο να κλείνει την περίοδο με +7 (58-51). Οι παίκτες του Ζούρου έκανε την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτα, έκαναν σερί 16-1 και βρέθηκαν στο +5 (67-61). Λάθη, χαμένα σουτ και βολές και το ματς με σκορ 70-70 στην κανονική περίοδο πήγε την παράταση. Ισοπαλία 76-76 στα 11'' μετά τις βολές του Μαμουκελασβίλι , για να ακολουθήσουν το μεγάλο τρίποντο του Ταμπού και το άστοχο του Σανάτζε για το τελικό 79-76 των Βέλγων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr