Μπάσκετ

Eurobasket: Με νίκες άρχισαν Ιταλία, Σερβία και Πολωνία [vids]

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:25

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε 83-62 της Εσθονία, οι Σέρβοι 100-76 της Ολλανδίας και οι Πολωνοί 99-84 της «λαβωμένης» Τσεχίας.

Eurobasket: Με νίκες άρχισαν Ιταλία, Σερβία και Πολωνία [vids]

Ιταλία και Σερβία δεν συνάντησαν προβλήματα στα ματς της πρεμιέρας, για εκείνες, κόντρα σε Εσθονία και Ολλανδία, αντίστοιχα. Στον όμιλο της Ελλάδας, η «οικοδέσποινα» Ιταλία δεν είχε προβλήματα στο ματς με την Εσθονία. Μία ημέρα πριν το ματς με την Ελλάδα, που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να κρίνει την πρωτιά στο γκρουπ στο Μιλάνο, η «Σκουάντρα Ατζούρα» τελείωσε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, για να επικρατήσει τελικά 83-62.

Διότι με το σκορ στο 52-33 στα μισά της αναμέτρησης, δεν τίθεται θέμα ποια ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ. Ο Φοντέκιο που ετοιμάζεται για το NBA με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ ήταν αυτό που ξεχώρισε με 19 πόντους. Σταθερή αξία ο Μέλι που πέτυχε 17, ενώ double-double έκανε ο Πολονάρα. Ο φόργουορντ της Εφές είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τους Εσθονούς ξεχώρισε μόνο ο γκαρντ Κρίισα του πανεπιστημίου της Αριζόνα με 20 πόντους.

«Αφεντικά» Σερβία και Πολωνία

Στις άλλες δύο αναμετρήσεις του ομίλου της Πράγας, η Σερωβία στο ρελαντί επικράτησε 100-76 των Ολλανδών. Ήταν δεδομένο ότι οι Σέρβοι θα πάρουν εύκολα την πρώτη νίκη. Πρώτος σκόρερ ο MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς με 19 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μαρίνκοβιτς με 18. Αλλά τη διαφορά την έκανε ο Βασίλιε Μίτσιτς. Ο γκαρντ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές, τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 12 ασίστ. Στην πλευρά των «οράνιε» ο Ντε Γιόνγκ σκόραρε 28 πόντους.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της «οικοδέσποινας» του τρίτου ομίλου Τσεχίας με την Πολωνία, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν. Ο Σατοράνσκι έπαιξε 17 λεπτά, αλλά ήταν ανέτοιμος και η απουσία τους κόστισε. Ο Βέσελι πάλεψε με 17 πόντους, αλλά δεν είχε κάποιον ισάξιο «συνοδοιπόρο»! Έτσι, η Πολωνία με τον εξαιρετικό Ματέους Πονίτκα να κάνει τη διαφορά με τους 26 πόντους του, έφτασε στη νίκη με 99-84. Κυρίως διότι οι Πολωνοί είχαν επιθετικό πλουραλισμό και έναν άξιο «συμπρωταγωνιστή». Τον Έι Τζέι Σλότερ της Γκραν Κανάρια που σημείωσε 23 πόντους (σ.σ.: με 5 τρίποντα) και είχε καταλυτική συνεισφορά για τη νίκη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr