Μπάσκετ

Eurobasket: Διπλό «μπαμ» από Βέλγιο και Γεωργία [vids]

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:54

Οι Βέλγοι νίκησαν 83-73 την Ισπανία, ενώ η εθνική του Ζούρου τους Τούρκους, 88-83, στη δεύτερη παράταση.

Eurobasket: Διπλό «μπαμ» από Βέλγιο και Γεωργία [vids]

Άνω-κάτω έγινε ο όμιλος που διεξάγεται στην Τυφλίδα. Τον έκαναν, κατά σειρά, το Βέλγιο και η Γεωργία. Οι Βέλγοι έκαναν την έκπληξη το απόγευμα, καθώς νίκησαν την Ισπανία με δέκα πόντους διαφορά (83-73). Μια νίκη που ήρθε απολύτως δίκαια για τους Κέντρο-Ευρωπαίους.

Από την αρχή έδειξαν πώς ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πώς επικράτησαν, στα επί μέρους σκορ, σε τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα. Ο Λεκόμπτ με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος, ωστόσο πολλή δουλειά έκανε ο Ζιλέ με 14. Στην πλευρά των Ισπανών, μόνο ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 18 πάλεψε ως το φινάλε.

Στο πρώτο, χρονικά, ματς της ημέρας, το Μαυροβούνιο επικράτησε 91-81 της Βουλγαρίας. Αυτή τη φορά ο Ντούμπλιεβιτς (17π.) είχε συμπαραστάτες. Ο Μιχαΐλοβιτς είχε 23, ενώ ο Ράντοβιτς άλλους 16. Όσον αφορά στη γειτονική χώρα, σε ένα ακόμα ματς ο Βεζένκοφ ξεχώρισε με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με το δεύτερο «μπαμ» να έρχεται στο βραδινό ματς. Εκεί, όπου η Γεωργία του Ηλία Ζούρου πέτυχε την πρώτη της νίκη, με 88-83 κόντρα στην Τουρκία, στη δεύτερη παράταση. Ο Μαμουκελασβίλι ήταν ο ηγέτης των Γεωργιανών με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Αλλά οι 17 με τα 4 τρίποντα του ΜακΦάντεν ήταν κομβικοί. Ο Έλληνας κόουτς είδε άλλους τρεις παίκτες του να είναι διψήφιοι. Σερμαντίνι και Αντρονικασβίλι με 15 και Σανάντζε με 13, αντίστοιχα. Η Τουρκία δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Λάρκιν (2/14 σουτ), ούτε και από τον Κορκμάζ. Έτσι, οι 21 πόντοι του Σενγκούν και οι 15 του Σανλί, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετοί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr