Μπάσκετ

Eurobasket: Οι Βόσνοι έκαναν άνω-κάτω τον Β’ όμιλο [vids]

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:56

Ο εξαιρετικός Ρόμπερσον (23π. με 7τρ.) οδήγησε τους Βόσνιους στη νίκη επί της Σλοβενίας. Στη δεύτερη παράταση επικράτησε η Γερμανία της Λιθουανίας.

Eurobasket: Οι Βόσνοι έκαναν άνω-κάτω τον Β’ όμιλο [vids]

Μπλέξιμο στον δεύτερο όμιλο μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής. Διότι έχουν ανατραπεί πολλές δεδομένα και η τελική κατάταξη δεν αποκλείεται να κριθεί από τη διαφορά πόντων ανάμεσα στις ομάδες του γκρουπ. Τρομερό ματς που έγινε στην Κολωνία, επισκίασε ο θρίαμβος των Βόσνιων κόντρα στη Σλοβενία. Σε ένα ματς που δεν ήταν ο Νούρκιτς δεν ήταν ο παίκτης που έκανε όλη τη δουλειά (12π.,9ρ.,4ασ.,3κλ.). Διότι η Βοσνία έφτασε στο 97-93 έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές.

Ο Ρόμπερσον με τους 23 πόντους και τα 7 τρίποντα. Εξαιρετικός ο Μούσα με 22 πόντους και 5 ασίστ. Ο Χαλίλοβιτς με double-double (13π.,10ρ.). Καταλυτικό στοιχείο για τη νίκη τους, τα 15/30 τρίποντα. Η Σλοβενία από την άλλη, έδειξε να μένει από δυνάμεις. Ο Ντόντσις δεν έκανε τη διαφορά (16π. αλλά 0/8τρ.) και μόλις 31% (10/32τρ.). Συνεπώς, η μεγάλη εμφάνιση των Ντράγκιτς (20π.) και Τσάντσαρ (22π.) δεν έφτασε.

Αυτή που έμπλεξε είναι η Λιθουανία. Διότι με ρεκόρ 0-3,είναι με την… πλάτη στον τοίχο. Μετά από ένα ματς που κράτησε 50 λεπτά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Γερμανία την νίκησε 109-107. Έτσι το ματς της Τετάρτης Βοσνία-Λιθουανία ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση. Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Γερμανία, ήταν ανοικτό. Τα «πάντσερ» βρέθηκαν στο +7 (89-82), 2:06, αλλά ο μαχητικός Βαλαντσιούνας με 5 πόντους, έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 96-93, 42'' πριν το φινάλε. Αλλά το λάθος του Σαμπόνις και το γκολ-φάουλ του Σρέντερ έστειλαν το ματς στη δεύτερη παράταση. Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, τα δύο μεγάλα τρίποντα του Λο έκριναν το ματς. Κορυφαίος των Γερμανών ο Βάγκνερ με 32π., ενώ καθοριστικοί ήταν οι Σρέντερ (25π.) και Λο (21π.). Στην πλευρά των Λιθουανών, ο Βαλαντσιούνας πέτυχε 34π. (σ.σ.: με 14ρ.,5ασ.,2κοψ.), ενώ 17 είχε ο Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού

.

Πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 78-74 νίκησε η Γαλλία την Ουγγαρία. Η ομάδα του Κολέ είχε επιθετικό πλουραλισμό με τέσσερις διψήφιους (Γιαμουσέλι 17, Γκομπέρ 15, Φουρνιέ 12, Πουαριέ 10), αλλά και 20 λάθη. Ο Χάνγκα ηγήθηκε της προσπάθειας των Μαγυάρων, αλλά οι 18 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr