Μπάσκετ

Eurobasket: Ουκρανικό «διπλό» μέσα στο Μιλάνο [vids]

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:25

Η ομάδα του Μπαγκάτσκις νίκησε 84-73 την Ιταλία και έφτασε στο 3-0. Ματς πρωτιάς το αυριανό με την Ελλάδα.

Eurobasket: Ουκρανικό «διπλό» μέσα στο Μιλάνο [vids]

Το πρόγραμμα του τρίτου ομίλου έκλεισε με το ματς της Ουκρανίας με την Ιταλία. Τα «παιδιά του πολέμου» έδειξαν χαρακτήρα. Η ομάδα του Μπαγκάτσκις, με εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και επό μέρους σκορ 46-31, γύρισε το ματς από το 38-42 του ημιχρόνου. Κάνοντας εξαιρετικό ματς στην τελευταία περίοδο, όταν διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Καθώς μετά από 30' η αναμέτρηση ήταν ισόπαλη 57-57.

Ο εξαιρετικός Μίχαλιουκ των 25 πόντων έκανε τη διαφορά. Ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς είχε 6/12 δίποντα και 3/6 τρίποντα, δηλαδή 50% στα σουτ εντός παιδιάς. Πολλή δουλειά έκανε και ο Τσατσένκο με 17 πόντους, ενώ μεγάλη δουλειά έκανε ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, Λεν, με 11 ριμπάουντ. Η Ιταλία δεν βρήκε καλό ρυθμό στην επίθεση, δεν πήρε πολλούς πόντους από τον Φοντέκιο και οι 17 πόντοι του Πολονάρα δεν έφτασαν.

Στο άλλο ματς, το πρώτο της ημέρας, οι Εσθονοί πήγαν να κάνουν την έκπληξη κόντρα στην Κροατία. Τελικά ηττήθηκε 73-70. Με τους Εσθονούς να παλεύουν, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο που έκαναν την ανατροπή και επέστρεψαν στο ματς. Αλλά στα 9 δευτερόλεπτα ο Γιόσαρ αστόχησε σε μια από τις τρεις βολές του και δεν ισοφάρισε σε 70-70.

Εκεί, λοιπόν, κρίθηκαν όλα. Αν και το ματς ήρθε σε εκείνο το σημείο, καθώς οι Κροάτες έκαναν στο τέλος αρκετά λάθη και επέτρεψαν το come back των Εσθονών. Μάτκοβιτς με17 και Σάριτς με 15 (12ρ.) ξεχώρισαν. Από τους Εσθονούς οι Κότσαρ 17 και Βένε με 18, αντίστοιχα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr