Μπάσκετ

Eurobasket: Απόλυτοι οι Σέρβοι, προβάδισμα για την Πολωνία [vids]

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:51

Με 100άρα συνέχισε η παρέα του Γιόκιτς. Μεγάλη νίκη για τους Πολωνούς, 85-76 το Ισραήλ.

Eurobasket: Απόλυτοι οι Σέρβοι, προβάδισμα για την Πολωνία [vids]

Το απόλυτο για την Σερβία στον 4ο όμιλο. Η ομάδα του Πέσιτς δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην αναμέτρηση με την Φινλανδία. Οι Σέρβοι που σημείωσαν 62 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (62-34), είχαν «καθαρίσει» με την νίκη από το 20λεπτο. Το τελικό 100-70 και οι 30 πόντοι διαφορά κόντρα στους Φινλανδούς, ήταν απολύτως λογική εξέλιξη για το ματς. Με έξι διψήφιους και πρώτους σκόρερ τους Μίτσιτς και Νέντοβιτς με 14 πόντους. Όσον αφορά στον Νίκολα Γιόκιτς, το κοντέρ του έγραψε 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 26:11. Δεν αγωνίστηκε ο Μιλουτίνοβ.

Η Πολωνία έχει βρει ρυθμό. Πήρε το ματς με το Ισραήλ, με 85-76 και είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-1, παρά τη συντριβή από την Φινλανδία τη 2η αγωνιστική. Υποχρεώνοντας τους Ισραηλινούς στην πρώτη ήττα. Η πρώτη περίοδος ήταν κομβική για την εξέλιξη του ματς. Διότι οι Πολωνοί προηγήθηκαν με +7 (23-16) και έβαλαν τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Ο Έι Τζέι Σλότερ με 24 πόντους (6/11τρ.) έκανε τη διαφορά, με τον Πονίτκα να μετρά 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Σε ό,τι αφορά τους Ισραηλινούς, είχαν τον Ζούσμαν με 18 και τον Μάνταρ με 17, καθώς ο Αβντίγια ήταν εκτός κλίματος (3π. με 1/6 εντός παιδιάς).

Οι Τσέχοι πήραν το ματς με την Ολλανδία, πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 88-80. Διότι το σκορ στα μισά του ματς είχε τελειώσει την έκβασή του. Στο ημίχρονο, η Τσεχία ήταν μπροστά με 50-27 κόντρα στους «οράνιε». Παρότι για ένα ακόμα ματς ο Σατοράνσκι δεν αγωνίστηκε. Με τον εκπληκτικό Βέσελι να έχει 24π. (9/10διπ., 6/6β.) και τον Πέτερκα από κοντά (20π. με 6/7 τρ.). Η Ολλανδία εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των Τσέχων στο τρίτο δεκάλεπτο και περιόρισε το εύρος της ήττας της. Για τους Ολλανδούς ξεχώρισε ο γκραντ Φράνκε του ΠΑΟΚ με 22 πόντους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr