Μπάσκετ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα»

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:11

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας, ο ηγέτης της Ελλάδας τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα»

«Κάναμε εξαιρετικό ομαδικό παιχνίδι. Δεν αρχίσαμε καλά, δεν είχαμε ενέργεια απέναντι σε μια ομάδα που τα έδωσε όλα χθες (σ.σ. κόντρα στην Ιταλία). Στο τέλος της ημέρας, παίξαμε σαν ομάδα, παίξαμε καλή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, κάναμε τα πράγματα πιο εύκολα στην επίθεση. Θεωρώ πως κάναμε καλή δουλειά, στο β' ημίχρονο μείναμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, επιθετικά είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θα συμβούν όμορφα πράγματα».

Για την προσωπική επίδοσή του, είπε: «Δεν μου αρέσει να αξιολογώ τις εμφανίσεις μου. Απλώς θέλω να βγαίνω εκεί έξω και να το διασκεδάζω όσο μπορώ περισσότερο! Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτά που μπορώ να κάνω. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε φορά που βγαίνω στο παρκέ, ζω μια διαφορετική εμπειρία. Μεγαλώνω. Θα πω όμως αυτό. Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που βγαίνω στο γήπεδο! Και παίζω με τους συμπαίκτες μου! Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι έχω να παίξω καιρό με την Εθνική, από το 2019... Ίσως ο κόουτς Ιτούδης και ο τρόπος που μου δίνει κίνητρο ή ότι είμαστε όλοι μαζί. Αυτό μπορώ να πω...».

Για την παρουσία των ανθρώπων των Μπακς στο Mediolanum Forum, επισήμανε: «Θα είμαι ειλικρινής. Τους είδα μόνο μια φορά και προσπάθησα να εστιάσω στο ματς. Με έχουν δει τόσες φορές, ξέρουν τι μπορώ να κάνω, προσπαθώ να μένω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να χτίζω καλές συνήθειες».
Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, δήλωσε: «Αν ο κόουτς θέλει να το μοιραστεί, μπορεί να το κάνω... Είναι απλό. Μας ζήτησε να βγούμε στο γήπεδο και να ανταποκριθούμε. Να μείνουμε ομάδα και αυτό κάναμε. Το κάναμε με την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Μεγάλη Βρετανία και απόψε. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, η Εθνική έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό θέλει ο κόουτς από εμάς και αυτό κάναμε».
Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς ρωτήθηκε για την εμπειρία να παίζει μαζί με τα αδέλφια του, τον Θανάση και τον Κώστα: «Είναι μια απίθανη εμπειρία... Μερικές φορές, όταν ζεις την ιστορία, όταν ζεις την στιγμή, δεν το συνειδητοποιείς. Σε 15-20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάμε πίσω και θα λέμε πως ήμασταν εδώ και θα λέμε πως ζήσαμε την ίδια ιστορία! Αυτό είναι μοναδικό! Η μητέρα μας είναι περήφανη, ο Άλεξ το ίδιο και ίσως μια μέρα είναι και αυτός εδώ».

Όσον αφορά το τι να περιμένουν οι Έλληνες από την Εθνική στο EuroBasket 2022, είπε: «Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιστεύω κάποιες φορές όταν κερδίζουμε μπορεί να χαλαρώνουμε λίγο και να νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτεροι και τα μυαλά μας παίρνουν αέρα αλλά... Έχω βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση το 2014 στο Παγκόσμιο, είχαμε ρεκόρ 5-0, κερδίσαμε την Αργεντινή και χάσαμε το πρώτο χιαστί. Εχουμε δημιουργήσει καλά πράγματα, συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι... Τώρα τι θα γίνει στα νοκ άουτ, δεν ξέρω. Αν ήξερα, θα πήγαινα κατευθείαν εκεί, δεν θα έπαιζα. Δεν θέλω καθόλου αυτή η ομάδα να πάρουν τα μυαλά μας αέρα! Είμαστε μια ομάδα που ξέρω πως θα τα δώσουμε όλα. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο για τη νίκη αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα, θα είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε καλοί και με την Εσθονία. Να είμαστε καλά, να είμαστε υγιής και να είμαστε καλοί στο νοκ άουτ. Νιώθουμε την αγάπη του κόσμου κάθε στιγμή»!

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr