Μπάσκετ

Eurobasket: Πρωτιά για Ντόντσιτς, Σλοβενία και Ισπανία [vids]

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:27

Με… όργια του απίθανου Λούκα (47π.) το 88-82 επί της Γαλλίας. Η «φούρια ρόχα» νίκησε 72-69 την Τουρκία. Πρόκριση για τη Λιθουανία.

Eurobasket: Πρωτιά για Ντόντσιτς, Σλοβενία και Ισπανία [vids]

Λοιπόν, ο Ντόντσιτς «ζήλεψε» τα χθεσινά… όργια του Γιάννη Αντετοκούνμπο (41π.) κόντρα στην Ουκρανία. Το πήρε προσωπικά μετά τη χθεσινή παράσταση του Greek Freak και έκανε… όργια στο ματς της Σλοβενίας με τη Γαλλία. Ο Λούκα σημείωσε 47 πόντους στη νίκη 88-82 των Σλοβένων με αντίπαλο τους Γάλλους. Ασταμάτητος από κάθε άποψη, καθώς είχε 9/12 δίποντα και 6/11 τρίποντα, αλλά και 11/12 βολές. Επιπλέον, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Καθοριστικός ήταν και ο Γκόραν Ντράγκιτς με 14 πόντους, ενώ πολύ σημαντικός αποδείχθηκε και ο Μούριτς (9π.) που κάλυψε την απουσία του Τόμπι. Οι Γάλλοι «κυνηγούσαν» το σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Με τον Γκομπέρ να παλεύει όσο μπορούσε με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ερτέλ έκανε double-double (10π., 10ασ.). Διψήφιοι ήταν ακόμα οι Φουρνιέ (15π.), Εμπαγιέ (13π.), Οκόμπο (11π.). Ακόμη και όλοι μαζί, όμως, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εκπληκτικό Ντόντσιτς!

Πρόκριση για Λιθουανία

Χρειάστηκε να φτάσει το τελευταίο ματς για να χαμογελάσουν, ουσιαστικά, οι Λιθουανοί. Μετά από τρεις σερί ήττες νίκησαν κατά σειρά, χθες 87-64 την Ουγγαρία και σήμερα 87-70 τη Βοσνία. Αυτά τα δύο αποτελέσματα, τους έφεραν στην 4η θέση του ομίλου, ενώ τους έδωσαν το εισιτήριο για τη φάση των «16». Εκεί όπου θα δώσουν ένα πολύ μεγάλο ματς με αντίπαλο την Ισπανία (10/9). Η περιφερειακή άμυνα ήταν το «κλειδί» για τη νίκη κόντρα στους Βόσνιους, καθώς τους κράτησαν στο 29,2% στο τρίποντο. Πρώτος σκόρερ ο Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν ακόμα οι Βαλαντσιούνας (15ρ.), Μπαρζντέικις, Μπουτκεβίτσιους με 13 και Σαμπόνις με 12 πόντους, αντίστοιχα. Συνεπώς, οι 22 πόντοι του Μούσα και οι 15 του Νούρκιτς δεν έφταναν.

Στην κορυφή η Ισπανία

Η «φούρια ρόχα» επικράτησε 72-69 της Τουρκίας και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της Τυφλίδας. Σε ένα ακόμα ματς ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έκανε τη διαφορά με 15 πόντους (7ρ.). Σημαντική η προσφορά του αδερφού του, Χουάντσο, με 8π./7ρ., όπως και του Λορέντζο Μπράουν (11π.). Η τριάδα των Τούρκων NBAers ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Οσμάν με 20, Κορκμάζ με 14 και Σενγκούν με 14 πόντους, αντίστοιχα. Εκτός, όμως, από την ήττα, προβληματισμός υπάρχει και για τον Λάρκιν. Ο γκαρντ της Εφές αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δάχτυλο και θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για εξετάσεις.

Αποκλεισμός για τον Βεζένκοφ

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σε ένα ακόμα ματς έκανε double-double. Με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ. Αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Βουλγαρία στην νίκη πρόκριση κόντρα στο Βέλγιο. Οι Βέλγοι νίκησαν 89-80 και πέρασαν στη φάση των «16» του Eurobasket. Το ματς ήταν ανοικτό ως τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (53-52) όταν η Βουλγαρία επέστρεψε στο ματς με τον εξαιρετικό Μποστ (18π.).

Ωστόσο, μετά οι Βέλγοι κατάφερνα να αποκτήσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα. Το διατήρησαν ως το φινάλε και πήραν τη νίκη που τους έστειλε στον επόμενο γύρο με κορυφαίους τους Ομπασοάν (25π.) και Λεκόμπτ (20π.), αντίστοιχα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr