Μπάσκετ

Eurobasket: Αυτός είναι ο «δρόμος» της Ελλάδας

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:52

Η Εθνική έχει πάρει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο. Αντίπαλο στους «16» δεν έχει ακόμη, αλλά στην «8άδα» ξέρει τί την περιμένει.

Eurobasket: Αυτός είναι ο «δρόμος» της Ελλάδας

Το φετινό Eurobasket είναι μια άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση. Με πολλές ομάδες να έχουν δείξει καλά στοιχεία. Ωστόσο, μόνο δύο ομάδες έχουν το απόλυτο (4-0) μέχρι τώρα. Η Ελλάδα και η Σερβία. Οι οποίες μπορούν να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση με το απόλυτο (5/5). Μετά και την εξασφάλιση της πρόκρισης για τη φάση των «16», αλλά και της πρωτιάς στον όμιλο, όλοι στις τάξεις της εθνικής ομάδας κοιτάζουν τί ακολουθεί. Δηλαδή τους αντιπάλους που θα βρει η Ελλάδα από εδώ και πέρα, στα ματς στο Βερολίνο.

Ο αντίπαλος στους «16»

Η κατάσταση στον 4 όμιλο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής (σ.σ. αύριο) θα κρίνουν την τελική κατάταξη και τον αντίπαλο της Ελλάδας στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ ματς. Αυτός θα είναι ο τέταρτος του ομίλου της Πράγας. Δηλαδή μια ομάδα εκ των Τσεχίας, Πολωνίας, Φινλανδίας ή Ισραήλ. Θυμίζουμε το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στον 4ο όμιλο.

  • Φινλανδία-Ολλανδία (15:00)
  • Τσεχία-Ισραήλ (18:30)
  • Σερβία-Πολωνία (22:00)

Με… Γερμανία στα προημιτελικά

Εάν η Ελλάδα ξεπεράσει το «εμπόδιο» της ομάδας που θα βρει στη φάση των «16», τότε στην 8άδα την περιμένει ένα δύσκολο ματς, λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών. Καθώς θα έχει απέναντί της, τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Γερμανία και Μαυροβούνιο. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ηττηθούν οι διοργανωτές στο Βερολίνο από τους Μαυροβούνιους.

Κοινώς, αν η Ελλάδα περάσει στην 8άδα, εκεί την περιμένει η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης του φετινού Eurobasket. Ακόμα έχει ενδιαφέρον πώς ούτε η Σλοβενία, ούτε η Σερβία μπορούν να βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας πριν τον τελικό της διοργάνωσης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr