Μπάσκετ

Eurobasket: Η Τσεχία αντίπαλος της Ελλάδας στους «16»

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:24

Η «παρέα» του Σατοράνσκι νίκησε 88-77 το Ισραήλ και τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου της Πράγας. Την Κυριακή το ματς για τους «16».

Eurobasket: Η Τσεχία αντίπαλος της Ελλάδας στους «16»

Η φάση των ομίλων δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όμως αυτό που απασχολούσε την Ελλάδα, σήμερα, ήταν ένα. Ποιά ομάδα θα τερματίσει στην 4η θέση του 4ου ομίλου, καθώς αυτή θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής, στη φάση των «16». Κάτι που ξεκαθάρισε λίγη ώρα μετά το φινάλε του ματς της ελληνικής ομάδας με την Εσθονία. Διότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Τσεχίας με το Ισραήλ, ανέδειξε τον αντίπαλο της «γαλανόλευκης».

Τσεχία με 57% στο τρίποντο

Πιο συγκεκριμένα, στον όμιλο της Πράγας, η Τσεχία πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη. Επικράτησε 88-77 των Ισραηλινών. Ένα ματς που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ένα 20λεπτο στο οποίο οι Τσέχοι προηγήθηκαν 53-37. Αυτό το +16 ήταν κομβικό για να πάρει η «παρέα» του Σατοράνσκι και του Βέσελι το εισιτήριο για την νοκ άουτ φάση του Eurobasket.

Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα ήταν κομβικός. Αγωνίστηκε σχεδόν 33 λεπτά, σημείωσε 14 πόντους και βοήθησε αρκετά για να πάρει τη νίκη η εθνική του ομάδα. Μιας και τους συνδύασε με 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ο Χρούμπαν με 25 πόντους (5/6 τρίποντα), ενώ ο Βέσελι προσέφερε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ για μια Τσεχία που τελείωσε το ματς με 57% στο τρίποντο (13/23)!

Ξεκαθαρίζει η ώρα

Έτσι η Τσεχία θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας. Το ματς των δύο ομάδων στο Βερολίνο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η ώρα έναρξης του ματς. Κάτι θα γίνει γνωστό αργότερα, καθώς πρέπει να βγουν και τα οκτώ ζευγάρια της πρώτης νοκ άουτ φάσης στο Eurobasket, για να «κλειδώσουν» οι ώρες έναρξής τους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr