Μπάσκετ

Ο απίθανος Μάρκανεν πήγε την Φινλανδία στα προημιτελικά [vids]

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:34

Με 43 πόντους του NBAer τους, οι Βόρειο-Ευρωπαίοι νίκησαν 94-86 την Κροατία και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Ο απίθανος Μάρκανεν πήγε την Φινλανδία στα προημιτελικά [vids]

Τελικά σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι παίκτες που ξεχωρίζουν στα παρκέ του NBA, κάνουν τη διαφορά. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Λάρι Μάρκανεν. Ο πρώην φόργουορντ του Σικάγο και του Κλίβελαντ και νυν παίκτης της Γιούτα ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός στο ματς με την Κροατία. Και τί δεν έκανε; Πέτυχε 43 πόντους με 17/23 δίποντα, 2/6 τρίποντα και μόλις 3/4 βολές. Επιπλέον είχε 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Όλα αυτά ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικά για να μπορέσει η Φινλανδία να φτάσει στη νίκη 94-86 κόντρα στην Κροατία. Έτσι πήρε την πρόκριση για την 8άδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Άξιοι συμπαραστάτες του Μάρκανεν ήταν ο Σαλίν (17π., κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) και ο Μαξούνι με 16π. Οι Φινλανδοί είχαν μεγάλη συγκέντρωση, είχε 12/32 τρίποντα (38%) και 7 κλεψίματα.

Από την άλλη, η Κροατία αποκλείστηκε γιατί δεν είχε «απάντηση» στον Φινλανδό NBAer και γιατί στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε καίρια λάθη. Ενώ οι Φινλανδοί είχε 7, οι Κροάτες είχαν 13! Με τη μεγάλη προσπάθεια του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, του συμπαίκτη του Μάρκανεν στους Τζαζ! Σημείωσε 23π. αλλά δεν ήταν αρκετοί. Ο Σμιθ προσέφερε 17 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά των Σάριτς και Σίμον με 12 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-43, 67-65, 94-86.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr