Μπάσκετ

Έγινε το «μπαμ»! Η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία [vids]

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:04

Η ομάδα του Ποτσέκο ήταν στο -14, έμεινε χωρίς προπονητή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κατάφερε και νίκησε 94-86 τους Σέρβους.

Έγινε το «μπαμ»! Η Ιταλία απέκλεισε τη Σερβία [vids]

«Βόμβα» στο φετινό Eurobasket. Διότι αυτό που έκαναν οι απίθανοι Ιταλοί κόντρα σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, όπως ήταν η Σερβία, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί! Η ομάδα του Ποτσέκο έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Με τον Ιταλό κόουτς να βάζει το… χεράκι του, με τον τρόπο του. Διότι κατάφερε και γύρισε ένα ματς που ήταν 14 πόντους πίσω.

Με παίκτες «κλειδιά» τον Σπίσου και τον Πολονάρα, ενώ σπουδαία απόδοση έπιασαν οι Μέλι και Φοντέκιο. Απέναντί τους, o Γιόκιτς έκανε ξανά double-double, αλλά δεν είχε τις βοήθειες που χρειάζονταν για ένα τόσο σημαντικό ματς. Ο Μίσιτς μπορεί να σημείωσε 16π. αλλά είχε 1/8 τρίποντα, ενώ ο Κάλινιτς πέτυχε 12. Πίσω από αυτούς το… χάος.

Οι Σέρβοι βρέθηκαν ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (24-13, 7'), ενώ ήταν το ίδιο δυνατοί και στο δεύτερο. Εκεί κατάφεραν, με τον Γιόκιτς να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, να προηγηθούν με +!4 (38-24, 14'). Με μπροστά τον Φοντέκιο οι Ιταλοί επέστρεψαν στο ματς και έκλεισε το ημίχρονο στο -6 (51-45). Η Σερβία βρέθηκε εκ νέου στο +10 (57-47, 22'). Όμως εκεί το ματς γύρισε. Η Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Σπίσου και τα τρίποντά του, ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Με τον Ποτσέκο να αποβάλλεται. Κάτι που είχε θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του, καθώς την «ξύπνησε». Δεν εμπόδισε την Ιταλία να βρεθεί μπροστά (66-63) και να βάλει πίεση στη Σερβία, που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα (68-66). Οι Ιταλοί με την ψυχολογία στα ύψη κυριάρχησαν. Από τη στιγμή, δε, που έβγαλαν τον Γιόκιτς εκτός ματς σε εκείνο το σημείο, όλα ήταν υπέρ τους. Έτρεξαν σερί, βρέθηκαν στο +12 και τελικά κατέκτησαν τη νίκη με 94-86, φτάνοντας σε μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 51-45, 68-66, 86-94.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr