Μπάσκετ

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ «πέταξε» με Γιάννη στην 8άδα [vids]

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:50

Με τρομερή αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Εθνική νίκησε 94-88 την Τσεχία. Κορυφαίος ο Γιάννης (27π., 10ρ., 5ασ.), «κλειδιά» οι Παπαπέτρου και Λαρεντζάκης.

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ «πέταξε» με Γιάννη στην 8άδα [vids]

Στο πιο δύσκολο, από πολλές απόψεις, ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο στόχος επετεύχθη. Η Εθνική νίκησε 94-88 την Τσεχία και πέρασε στην 8άδα του τουρνουά. Ξορκίζοντας τον κακό της… δαίμονα, που είχε νικήσει στις δύο προηγούμενες συναντήσεις, σε σημαντικές διοργανώσεις (σ.σ.: παγκόσμιο πρωτάθλημα και Προ-ολυμπιακό). Πλέον, το μυαλό όλων είναι στο επόμενο ματς. Στον προημιτελικό της Τρίτης κόντρα στη Γερμανία (21:30).

Ένα ματς για γερά νεύρα. Διότι η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα. Έχοντας για μια ακόμα φορά ως κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Αλλά είχε και σημαντική βοήθεια. Τον Καλάθη και τον Σλούκα, τον Παπαπέτρου που έκανε το καλύτερό του ματς στο τουρνουά και τον Λαρεντζάκη που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολλά με την ενέργειά του, σε άμυνα και επίθεση. Στο διάστημα που η Ελλάδα γύρισε το ματς, πέρασε μπροστά και δεν ξανακοίταξε πίσω!

Στο τέλος μέτρησε η καρδιά!

Η Ελλάδα έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς. Προηγήθηκε 16-6 με πόντους από Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Παπαγιάννη. Οι Τσέχοι αντέδρασαν και παίζοντας με δύο ψηλούς, τους Βέσελι και Μπάλβιν, επέστρεψαν με σερί 12-0 (16-18), για να κλείσει το δεκάλεπτο 20-20. Η Εθνική στη δεύτερη περίοδο βρήκε λύσεις με τα μακρινά σουτ από Σλούκα και Παπαπέτρου. Ωστόσο, δεν είχε, σε εκείνο το σημείο, «απάντηση» στο μαρκάρισμα του Βέσελι που έκανε ζημιά. Εν συνεχεία ο Άουντα. Οι Τσέχοι χτύπησαν μέσα στη ρακέτα και έτσι κατάφεραν να έχουν προβάδισμα 45-41 στα μισά του ματς.

Άμυνα και πάθος

Η «μάχη» συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο. Με την Ελλάδα να βγάζει αντίδραση και με τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει με γκολ-φάουλ, προηγήθηκε 50-49. Με το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο. Το μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη έφερε ξανά την εθνική ομάδα σε απόσταση ενός σουτ (60-58). Αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με τα τρίποντα των Τσέχων που προηγήθηκαν 67-63.

Ο Παπαπέτρου κομβικός στο ματς έδωσε λύσεις, ενώ και ο Λαρεντζάκης ήταν κομβικός με καθοριστικές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση. Το τρίποντο του Σλούκα έφερε την Ελλάδα μπροστά με 72-70. Με τη διαφορά να πηγαίνει στο +8 (78-70) με το νέο τρίποντο του Γιαννούλη. Το μεγάλο τρίποντο του Γιάννη, 2:14 για το φινάλε ήταν καθοριστικό (86-78). Ένα ακόμα του Greek Freak στα 90'' διαμόρφωσε το 91-83 και έβαλε τους τίτλους της νίκης της Εθνικής.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-45, 63-67, 94-88.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr