Μπάσκετ

Ο ωραίος Ερτέλ και ο… μοιραίος Φοντέκιο [vids]

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:18

Ο Ιταλός αστόχησε σε 2 βολές (16,3'') και σε λέι απ (φινάλε), ο Γάλλος ευστόχησε στα 5,2'' για το 77-77 και την παράταση, οδηγώντας τη Γαλλία σε νίκη 93-85 κόντρα στην Ιταλία.

Ο ωραίος Ερτέλ και ο… μοιραίος Φοντέκιο [vids]

Το μπάσκετ είναι «άτιμο» άθλημα. Ένας παίκτης μπορεί να τα βάζει όλο το βράδυ, αλλά αν χάσει ένα σουτ ή μία-δύο βολές, θα γίνει ο «μοιραίος»! Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Σιμόνε Φοντέκιο. Ο Ιταλός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς. Καθοριστικός στην 3η και την 4η περίοδο, όταν οι Ιταλοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Επιπλέον, με ένα μεγάλο τρίποντα στα 2:14 πριν το τέλος, έστειλε την ομάδα του στο +7 (75-68). Όμως, αστόχησε σε δύο βολές στα 16,3'' και στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, σε λέι απ. Άλλο που δεν ήθελαν οι… μετρ αυτών των καταστάσεων, οι Γάλλοι.

Με εκπληκτικό come back στα τελευταία 134 δευτερόλεπτα και εύστοχο σουτ του Ερτέλ στα 5,2'' έστειλαν το ματς στην παράταση (77-77) με σερί 9-2! Ο Γάλλος γκαρντ συνέχισε να δίνει λύσεις στην παράταση, για να «καθαρίσει» στο τελευταίο μέρος του έξτρα 5λεπτου ο Γκομπέρ και να στείλουν τη Γαλλία στα ημιτελικά.

Οι «Blues» επικράτησαν 93-85 και πέτυχαν δεύτερη πρόκριση σε έξτρα πεντάλεπτο, μετά το ματς με την Τουρκία. Ανάλογο σκηνικό. Τότε ήταν ο Οσμάν, τώρα ο Φοντέκιο. Όπως και να έχει, όμως, οι Γάλλοι είχαν ψυχή και καρδιά στο κρίσιμο φινάλε των ματς και πέτυχαν ξανά στο στόχο τους. Είναι στην 4άδα του Eurobasket.

Μια πεντάδα παικτών έκανε τη διαφορά. Πλην του Ερτέλ (20π., 8ασ.) που προαναφέραμε, ο Γκομπέρ πέτυχε ένα ακόμα double-double με 19π/14ρ. Πολύ σημαντικοί ήταν οι 17 πόντοι του Φουρνιέ, οι 15 του Γιαμπουσέλε και οι 13 του Καμπαρό. Κομβικός ήταν και ο Τάρπεϊ με 8π.,8ρ.

Στην πλευρά των Ιταλών, ένα ακόμα μεγάλο ματς από τον Σπίσου με 21π.(4/5τρ.) και τον Φοντέκιο (21π. με 4/7τρ.). Μέλι και Ντατόμε έδωσαν μεγάλες «μάχες». Ο πρώτος με 10π., 4ρ., 7ασ. και ο δεύτερος με 12π.(4/9τρ.) Οι Γάλλοι είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, περισσότερα ριμπάουντ και τελικά, δίκαια πέρασαν στην 4άδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr