Μπάσκετ

Η Γαλλία έστησε… πάρτι πρόκρισης με την Πολωνία [vids]

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:58

Μπασκετική παράσταση των «τρικολόρ» που διέλυσαν 95-54 τους Πολωνούς και πέρασαν πανηγυρικά στον τελικό.

Η Γαλλία έστησε… πάρτι πρόκρισης με την Πολωνία [vids]

Με εμφάνιση Πρωταθλήτριας Ευρώπης η Γαλλία διέλυσε 95-54 την Πολωνία στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Eurobasket και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό της φετινής διοργάνωσης. Οι «τρικολόρ» του Βινσέν Κολέ έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση στο τουρνουά και διέλυσαν την ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς. Αυτή τη φορά, όμως, με διαφορετικό τρόπο.

Διότι οι Γάλλοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφεραν να κρατήσουν την Πολωνία στους 18 πόντους στο ημίχρονο. Συνολικά, οι Πολωνοί πέτυχαν μόλις 54 πόντους και δεν είχαν ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό. Ακόμη και τα πρώτα «βιολιά» τους στο τουρνουά, ο Πονίτκα και ο Σλότερ έμειναν στους 7 και τους 9 πόντους. Ο πρώτος είχε 3/10 σουτ, ενώ ο δεύτερος 3/9.

Απόλυτη κυριαρχία

Οι 41 πόντοι διαφορά με την οποία νίκησαν οι Γάλλοι, από μόνη της, δεν λέει κάτι. Ωστόσο υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πολλά. Η Γαλλία είχε 66% στα δίποντα (21/32), αλλά και το εντυπωσιακό 58% (15/26) στα τρίποντα. Πήραν σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (σ.σ.: 40 με 21), ενώ είχαν υπερδιπλάσιες ασίστ (σ.σ.: 32 με 14), υπερδιπλάσια κλεψίματα (σ.σ. 8 με 3) και 6-0 κοψίματα (σ.σ: από 3 Γκομπέρτ και Φαλ).

Με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να ξεχωρίσει. Ο φόργουορντ της Ρεάλ είχε 22 πόντους (9/12 σουτ, με 4/6τρ.). Διψήφιοι ήταν ακόμη οι Φουρνιέ και Οκόμπο με 10 πόντους. Επίσης, η ομάδα του Κολέ είχε πλουραλισμό καθώς άλλοι τρεις Γάλλοι πέτυχαν από 8 πόντους (Εμπαγιέ, Πουαριέ και Τάρπεϊ).

Τα δεκάλεπτα: 9-15, 18-34, 36-64, 54-95.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε το στατιστικό του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr