Μπάσκετ

Είναι βαριά η φανέλα της «φούρια ρόχα» [vids]

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:30

Με αντεπίθεση στην 4η περίοδο και κομβικό τον Μπράουν (29π.), η Ισπανία νίκησε 96-91 τη Γερμανία και έδωσε… ραντεβού με τη Γαλλία στον τελικό.

Είναι βαριά η φανέλα της «φούρια ρόχα» [vids]

Σε αντίθεση με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στη Γαλλία και την Πολωνία, όπου οι «τρικολόρ» ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν με 41 πόντους διαφορά, ο δεύτερος ήταν συναρπαστικός. Ισπανία και Γερμανία «μονομάχησαν» μέχρι τελικής πτώσης σε ένα ματς όπου όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο. Εκεί οι Ισπανοί με έναν εξαιρετικό Λορέντζο Μπράουν (29π.) να κάνει τη διαφορά, γύρισαν το ματς. Με επί μέρους 31-20, έφτασαν στη νίκη με 96-91 και πέρασαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή το βράδυ τη Γαλλία. Σε μια επανάληψη του τελικού του 2011.

Μεγάλη «μάχη»

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Με τους 29 πόντους του (8/10διπ., 3/7τρ.) και τις 6 ασίστ, ήταν αυτός που άλλαξε το momentum στο ματς και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή της «φούρια ρόχα» και την επικράτησή της, με το εντυπωσιακό 96-91. Με τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ να προσφέρουν πολλά.

Ο Γουίλι σημείωσε 16 πόντους, ενώ ο Χουάντσο πέτυχε 13, αντίστοιχα. Παίκτης «κλειδί» στο ματς για την ομάδα του Σκαριόλο ήταν ο Αλμπέρτο Ντίαζ με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Επίσης, σταθερή αξία αποτέλεσε ο Ρούντι Φερνάντεθ με 6 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ κομβικός ήταν και ο Γκαρούμπα με 4 π.,5ρ. και 7ασ. Με την Ισπανία να έχει μια μικρή υπεροχή στα ριμπάουντ (σ.σ.: 33 με 28).

Στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί

Από την πλευρά των Γερμανών, ο Σρέντερ ξεχώρισε εκ νέου. Ο γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς σημείωσε 30 πόντους και έδωσε 8 ασίστ, αλλά στο φινάλε βγήκε εκτός… ματς. Ο Όμπστ (5/8τρ.) και ο Βάγκνερ πέτυχαν από 15 πόντους. Στους 10 σταμάτησε ο Τάις και στους 9 ο Λο. Αλλά η μεγάλη διαφορά για τους Γερμανούς, σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στην Ελλάδα, ήταν τα ποσοστά στο τρίποντο. Διότι οι Γερμανοί «έπεσαν» στο 38%, από το 55% που είχαν στο ματς με την εθνική μας ομάδα.

Στο ματς, η Ισπανία είχε το πάνω χέρι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Γερμανούς να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο δεύτερο και το τρίτο. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά 77-70 (7:44) μετά το καλάθι του Σρέντερ. Η «φούρια ρόχα» έκανε σερί 13-0 και προηγήθηκε 83-77 (4:04) με το κάρφωμα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Η Ισπανία κράτησε το προβάδισμα και νίκησε 96-91.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 71-65, 91-96.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε το στατιστικό το ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr