Μπάσκετ

Eurobasket: Χάλκινη η Γερμανία [vids]

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:07

Η φετινή διοργάνωση βρήκε τους Γερμανούς να ανεβαίνουν στο βάθρο, καθώς νίκησαν 82-69 τους Πολωνούς.

Eurobasket: Χάλκινη η Γερμανία [vids]

Με τον καλύτερο τρόπο, τηρουμένων των αναλογιών, ολοκληρώθηκε το φετινό Eurobasket για τη Γερμανία. Η διοργανώτρια χώρα ενός εκ των ομίλων και της τελικής φάσης του τουρνουά, ήταν νικήτρια στο μικρό τελικό. Επικράτησε 82-69 της Πολωνίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Με κορυφαίο τον Σρέντερ που σημείωσε 26 πόντους και είχε 6 ασίστ. Αλλά και άξιο συμπαραστάτη τον Φόιτμαν με 14π.,9ρ.,6ασ. Οι δύο τους έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Χέρμπερτ, για να ανέβει στο βάθρο.

Οι Πολωνοί έδειξαν να μένουν από δυνάμεις σε ένα ακόμα ματς. Η υπέρ-προσπάθεια στον προημιτελικό με τη Σλοβενία, μέτρησε. Φάνηκε πολύ περισσότερο στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Διότι οι Πολωνοί έδειξαν να έχουν αδειάσει. Αλλά η ποιότητα ορισμένων παικτών τους και η πρόκληση του μεταλλίου, τους κράτησε μέσα στο ματς ως το φινάλε. Σοκολόβσκι με 18π. και Γκάρμπατζ με 12π. αυτοί που ξεχώρισαν. Με τους Σλότερ και Πονίτκα να έχουν 10 και 9 πόντους, αντίστοιχα.

Η Γερμανία επέβαλλε το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε να κλείσει το 20λεπτο με +13 (36-23). Η Πολωνία στο τρίτο δεκάλεπτο έβγαλε αντίδραση. Και επέστρεψε. Με επί μέρους 26-18, μείωσε στο 30' σε 54-49. Αλλά στην τελευταία περίοδο, οι Γερμανοί πήγαν το ματς σε υψηλό τέμπο, έκαναν επί μέρους 28-20 και έφτασαν τελικά στη νίκη με 82-69. Όπως και το χάλκινο μετάλλιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr