Μπάσκετ

Πήρε άριστα ο Παναθηναϊκός στα «αποκαλυπτήριά» του [vids]

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:51

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο α’ ημίχρονο και με πρωταγωνιστές τους Λι και Γουόλτερς, οι «πράσινοι» νίκησαν 86-71 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Πήρε άριστα ο Παναθηναϊκός στα «αποκαλυπτήριά» του [vids]

Η πρώτη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού μπροστά στο κοινό του, στην πρεμιέρα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», γέμισε ελπίδες τους φίλους των «πράσινων». Δεν ήταν μόνο η νίκη 86-71 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές. Αλλά το γεγονός ότι η ομάδα του Ράντονιτς έπαιξε κυριαρχικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο. Λογικό ήταν οι Τούρκοι να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το «τριφύλλι» έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (21:00) την Αρμάνι Μιλάνο.

On fire με το… καλημέρα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό. Με τον Γουόλτερς να κάνει τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 16-5 στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Παπαγιάννης δέσποζε στη ρακέτα και επιθετικά, ενώ ο Γουίλιαμς ήταν αποτελεσματικός. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε το 21-11, ενώ ο αρχηγός του «τριφυλλιού» το +12 (23-11), για να κλείσει το δεκάλεπτο 27-16 με τον Μποχωρίδη. Η είσοδος του Γκουντάιτις και του Λι που πήραν τη… σκυτάλη, επέτρεψε στην ομάδα του Ράντονιτς να διατηρήσει σταθερά διψήφια διαφορά (37-25). Με τον Καλαϊτζάκη και τον Παπαγιάννη, το «τριφύλλι» άγγιξε τους 20 πόντους διαφορά (46-29). Το μοναδικό θέμα που αντιμετώπισα ο Παναθηναϊκός ήταν το μαρκάρισμα του Ζίζιτς. Έτσι, ο Γουόλτερς διαμόρφωσε το 51-34 του ημιχρόνου.

Με νοοτροπία νικητή

Ήταν λογικό στην 3η περίοδο να αντιδράσει η Εφές, μετά το αρχικό +20 (54-34) από το τρίποντο του Γουόλτερς. Με επί μέρους 19-8 κατάφεραν οι πρωταθλητές Ευρώπης να μειώσουν σε 62-53. Τόσο ο Λι όσο και ο Γκουντάιτιτς ήταν παρόντες σε καίρια σημεία. Έδωσαν λύσεις, ειδικά ο βραχύσωμος γκαρντ και επέτρεψαν στους «πράσινους» να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 (67-59). Ήταν και το διάστημα που ο Μίτσιτς «ξύπνησε», ενώ υπήρξε και η εντυπωσιακή φάση με τον Κλάιμπερν που κάρφωσε μπροστά στον Λιθουανό σέντερ. Με τον Μίτσιτς στις αρχές της τελευταίας περιόδου πλησίασε στους 5 πόντους (67-62) στο 31'. Παρόλα αυτά, στην 4η περίοδο οι «πράσινοι» βρήκαν ξανά τρόπο να «χτίσουν» μεγαλύτερη διαφορά. Καθοριστικός στο διάστημα αυτό ο Παπαγιάννης, αλλά οι Γουόλτερτς και Γιώργος Καλαϊτζάκης. Το σερί 8-2 που μετέτρεψε το 67-62 σε 75-64, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ την ανέβασε στο +16 (82-66), για να λήξει το ματς 86-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

** Πριν το τζάμπολ του ματς, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ματέους Πονίτκα. Με την ανακοίνωση να γίνεται από τα μεγάφωνα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

** Στο άλλο ματς που προηγήθηκε, η Αρμάνι Μιλάνο ήταν καλύτερη από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε τη νίκη με 80-71, οπότε αύριο θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους» στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.