Μπάσκετ

Η Αρμάνι κατέκτησε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» [vids]

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:46

Η ιταλική ομάδα με «όπλο» την άμυνα, νίκησε 77-64 τον Παναθηναϊκό στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Αρμάνι κατέκτησε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» [vids]

Χθες ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ καλό πρόσωπο και νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές. Όμως, σήμερα ήταν εντελώς διαφορετικό το σκηνικό. Κι αυτό διότι απέναντί του βρήκε μια ομάδα που έπαιξε πολύ δυνατά στην άμυνα. Έτσι, οι «πράσινοι» έμειναν στους 64 πόντους. Με 41% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθούν 77-64 από την Αρμάνι Μιλάνο, στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Έτσι, η ιταλική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά. Με τους «πράσινους» να αγωνίζονται χωρίς Γκριγκόνις και Πονίτκα, αλλά και το Μιλάνο χωρίς Πάνγκος, Φόιγκτμαν, Τόνουτ, Σιλντς και Ντατόμε. Αλλά έδειξαν στην ομάδα του Ράντονιτς πώς θέλει πολύ δουλειά ενόψει Euroleague.

Καλή αρχή χωρίς συνέχεια

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να περιορίσουν το επιθετικό παιχνίδι της Αρμάνι. Δεν άφηναν να περάσει η μπάλα στον Μέλι, θέλησαν να μην επιτρέψουν στον Μπάρον να απειλήσει -εύκολα- από μακριά, ενώ έκλεισαν και τον Τόμας. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν το πάνω χέρι στο ματς. Ο Γουόλτερς και ο Παπαγιάννης ήταν πόλοι στην επίθεση και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-18. Με τους «πράσινους» να έχουν ως εκείνο το σημείο, 2/3 τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα μακρινά σουτ του Μπαλντάσο προβλημάτισαν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έτσι, από το 26-23 η Αρμάνι «έτρεξε» σερί 17-6 και βρέθηκε στο +8 (40-32). Με τον Μπάρον να αποτελεί τη βασική επιθετική επιλογή για την ομάδα του Μεσίνα. Με το Μιλάνο να έχει 3/6 τρίποντα και 4/8 δίποντα και να σημειώνει 22 πόντους, κρατώντας τους «πράσινους» στη δεύτερη περίοδο στους 13 με 4/13 σουτ εντός παιδιάς.

Η άμυνα έκρινε το ματς

Η ιταλική ομάδα συνέχισε να δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα και με τον Ντέιβις να «χτυπά» στην επίθεση άγγιξε το διψήφιο προβάδισμα (46-37). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έκανε επί μέρους 5-0 και μείωσε στους 4 (42-46) στο 24'. Λίγο αργότερα, στο 27', το τρίποντο του Λι έφερε το ματς στο καλάθι (51-53). Με τον Χάινς να δίνει λύσεις, το Μιλάνο κατάφερε να αντέξει στην «πράσινη» αντεπίθεση και έτσι η Αρμάνι έκλεισε την 3η περίοδο με προβάδισμα πέντε πόντων (58-53).

Το Μιλάνο είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, «χτύπησε» στις αμυντικές αδυναμίες των «πράσινων» και με σερί 8-0 έφτασε στο 32' στο +10 (63-53). Αν και το «τριφύλλι» έκανε την προσπάθειά του να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 60-66 στο 35', ο Ντέιβις έκανε μεγάλη «ζημιά» με τη διαφορά στο 38' να φτάνει στους 15 πόντους (60-75). Το μόνο που πέτυχε η ομάδα του Ράντονιτς ήταν να την κατεβάσει στους 13, για το τελικό 64-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 33-40, 53-58, 64-77.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr