Μπάσκετ

Η Εφές πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν [vids]

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:34

Νίκησε 71-62 τη Φενέρμπαχτσε, με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (42-23) και MVP τον Ζίζιτς.

Η Εφές πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν [vids]

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές άνοιξε λογαριασμό για τη νέα σεζόν. Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, νίκησε 71-62 τη Φενέρμπαχτσε και κατέκτησε το Super Cup στην Τουρκία. Με το επίσημο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη στο πάγκο της Φενέρ να μην είναι το καλύτερο δυνατό! Καθώς η ομάδα του άργησε να μπει στο ματς και όταν το έκανε, ήταν πια αργά. Με την Αναντολού να κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της.

Όλη η δουλειά για την Εφές έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με +21. Το ημίχρονο έκλεισε στους 19 πόντους, 42-23, δείγμα της κυριαρχίας της Αναντολού. Η Εφές «καθάρισε» το ματς από το πρώτο 20λεπτο. Όταν η Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη αντέδρασε ήταν πια αργά. Έκανε μεν 39-29 στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετό για να γυρίσει το ματς.

Κορυφαίος για την ομάδα του Αταμάν ήταν ο Ζίζιτς. Αναδείχθηκε MVP του ματς με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ. Με άλλους τρεις συμπαίκτες του να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικοί.

Ο Μίτσιτς είχε 16π. και 9ασ., ο Κλάιμπερν 14π. και 10ρ., ενώ ο Μπομπουά 11π. και 7ασ. Ο μοναδικός που κατάφερε να παλέψει ουσιαστικά από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε ήταν ο Χέιζ με 13 πόντους. Καθώς ο Καλάθης είχε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά δεν βοήθησαν καθόλου, όπως φάνηκε.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 23-42, 36-54, 62-71.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr