Μπάσκετ

BCL: Πέταγε «φωτιές του Περιστέρι του Σπανούλη [vid]

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022 - 21:41

Η ομάδα των δυτικών προαστίων νίκησε 86-70 την ισραηλινή Μπνέι Χερζλίγια, στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα.

BCL: Πέταγε «φωτιές του Περιστέρι του Σπανούλη [vid]

Το επίσημο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του Περιστερίου συνδυάστηκε με εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα των δυτικών προαστίων. Στην πρεμιέρα των ομίλων του BCL, η ελληνική ομάδα νίκησε 86-70 την Μπνέι Χερζλίγια. Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη που έδειξε πώς φέτος το Περιστέρι μπορεί να πάει ψηλά στη διοργάνωση.

Το Περιστέρι πέτυχε αυτή την άνετη νίκη, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (56%), κρατώντας τους Ισραηλινούς στους 70 πόντων με 23% στο τρίποντο. Παρότι έχασε τη «μάχη» των ριμπάουντ, η ομάδα του Σπανούλη είχε 23 ασίστ για 9 λάθη, την ώρα που η Μπνέι Χερζλίγια είχε 13 για 20 λάθη! Η άμυνα για την ελληνική ομάδα φαίνεται κα από τα 10 κλεψίματα που έκανε, έναντι των 4 των Ισραηλινών.

Εντυπωσιακό μπάσκετ...

Αν και ένα ματς πρεμιέρας κρύβει πολλές «παγίδες», το Περιστέρι τις απέφυγε. Προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 2' (8-5), κατάφερε στο 6' να αποκτήσει διαφορά 10 πόντων (18-8), για να κλείσει το δεκάλεπτο με 26-18. Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Σπανούλη να φτάσει στο 38-25 (13'), παίζοντας σε υψηλό τέμπο. Η Μπνέι Χεζλίγια έδειχνε ανίκανη να ακολουθήσει το τέμπο του Περιστερίου που έφτασε τις 16 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στην ανάπαυλα με +15 (51-36).

Το εξαιρετικό μπάσκετ των γηπεδούχων αποτυπώνονταν από την τροπή του ματς. Στο 22' η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 20 πόντους (58-38). Παρότι η ισραηλινή ομάδα έκανε… θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, η ευστοχία των παικτών του Σπανούλη είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με ανάλογο προβάδισμα (+19, 73-54). Στο τελευταίο δεκάλεπτο το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μπνέι Χερζλίγια ήταν να μειώσει κατά λίγους πόντους τη διαφορά. Μειώνοντας στους 16 και το τελικό 86-70.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr