Μπάσκετ

NBA: Η απονομή των δαχτυλιδιών στους Γουόριορς, η νίκη επί των Λέικερς και οι Σέλτικς (vids)

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 11:49

Ξεκίνησε η σεζόν στο NBA με δύο αναμετρήσεις, όπου τα φώτα στράφηκαν στο ντέρμπι των πρωταθλητών Γουόριορς κόντρα στους Λέικερς

NBA: Η απονομή των δαχτυλιδιών στους Γουόριορς, η νίκη επί των Λέικερς και οι Σέλτικς (vids)

ΤΟ NBA άνοιξε τις πύλες του με δύο αναμετρήσεις που έγιναν ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν 123-109 τους Λέικερς. Σε ένα ντέρμπι, που πριν την έναρξη δόθηκαν στους Γουόριορς τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με το ματς η 3η περίοδος, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά καθοριστική σε αγώνα των Ουόριορς. Καθώς με επιμέρους σκορ 32-19 μετέτρεψαν το 59-52 του ημιχρόνου σε 91-71.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, ήταν ο Στεφ Κάρι με 33 πόντους (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα). Με τον Άντριου Ουίγκινς να προσθέτει 20 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον 18 πόντους.

Για τους «λιμνάνθρωπους» ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 31 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Ο Άντονι Ντέιβις είχε 27 πόντους και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο άλλο ματς της πρεμιέρας, οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν σημείωσαν από 35 πόντους και οι Σέλτικς επικράτησαν των Σίξερς στη Βοστώνη με 126-117 σε ένα βράδυ αφιερωμένο στη μνήμη του Μπιλ Ράσελ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το ημίχρονο (63-63) αλλά στη συνέχεια οι «Κέλτες» ανέβασαν την απόδοσή τους, έφτασαν να προγηγούνται ακόμη και με 16 πόντους διαφορά, για να φτάσουν τελικά σε μια σχετικά εύκολη νίκη.

Πέραν των Τέιτουμ και Μπράουν, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μάλκολμ Μπρόγκτον είχε 16 πόντους ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Γκραντ Γουίλιαμς και 14 ο περυσινός αμυντικός της χρονιάς Μάρκους Σμαρτ.

Για την Φιλαδέλφεια, ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε ρεκόρ με τη φανέλα των Σίξερς σημειώνοντας 35 πόντους (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ενώ 26 πόντους με 15 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Τζοέλ Εμπίιντ και 21 πόντους ο Ταϊρίς Μάξεϊ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr