Μπάσκετ

EuroCup: Πανηγυρική πρόκριση για τις «πράσινες»

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 22:39

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 67-59 την πολωνική Λούμπλιν, έκανε το 4/4 στον όμιλο και πέρασε στον επόμενο γύρο.

EuroCup: Πανηγυρική πρόκριση για τις «πράσινες»

Στην επόμενη φάση του EuroCup από την 4η αγωνιστική πέρασε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινες» έκαναν το βράδυ της Τετάρτης το 4/4 στον όμιλο, νικώντας για δεύτερη φορά την Λούμπλιν. Μετά το «διπλό» στην Πολωνία, επικράτησαν 67-59 στην Αθήνα και πήραν ήδη το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οι κοπέλες της Ελένης Καπογιάννη είχαν από την αρχή του ματς τον έλεγχο και δεν συνάντησαν προβλήματα. Επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν σε μια δίκαια και… άνετη, βάσει της εικόνας του ματς, νίκης. Σε μια ακόμη αναμέτρηση βασίστηκαν στην καλή τους άμυνα. Καθώς κράτησαν την πολωνική ομάδα, στα τρία πρώτα δεκάλεπτα κάτω από τους 14 πόντους ανά περίοδο στο σκοράρισμα. Με το αποτέλεσμα στο 30ό λεπτό να είναι 51-39.

Το δίδυμο των Πότερ (23π. με 10/14διπ.) και Κάρτερ (20π., 7 ασ.) ξεχώρισε ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και η Χαϊριστανίδου με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στην πλευρά της Λούμπλιν, η Μακ με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν η καλύτερη, ενώ την ακολούθησε η Στάνατσεφ με 17 πόντους και 8 ασίστ. Η υπεροχή στα ριμπάουντ (38 με 30) ήταν σημαντικό στοιχείο στο ματς. Η νίκη θα είχε έρθει με μεγαλύτερο σκορ, αλλά τα 14 λάθη (σ.σ.: η Λούμπλιν είχε 11) έπαιξαν ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-25, 51-39, 67-59.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr