Μπάσκετ

BCL: Η ΑΕΚ με την... πλάτη στον τοίχο [vid]

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 00:05

Ήττα 80-72 για την Ένωση στη Γερμανία από τη Βόννη και ρεκόρ 1-3 στον όμιλο.

BCL: Η ΑΕΚ με την... πλάτη στον τοίχο [vid]

Η υπόθεση πρόκριση έμπλεξε για την ΑΕΚ. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν 80-72 από την Βόννη στη Γερμανία. Έτσι είναι στο 1-3 στον όμιλο και πλέον το ματς με τη Ρέτζιο Εμίλια έχει τον χαρακτήρα τελικού. Διότι μετά και το αποτέλεσμα αυτό, η πρώτη θέση στον όμιλο χάθηκε μαζί με την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» του BCL. Όπως και στο ματς στα Λιόσια έτσι και στη Γερμανία, η Ένωση είχε ένα «νεκρό» διάστημα στο ματς και αυτό το πλήρωσε. Καθώς η Βόννη ξέφυγε στο σκορ και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για να πάρει τη νίκη, όπως και έγινε τελικά.

Η Ένωση προηγήθηκε 34-30 στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει μπροστά στο σκορ, μιας και στα μισά του ματς ήταν πίσω με 39-38. Στην τρίτη περίοδο, όπως προαναφέραμε, η Βόννη έκανε σερί 13-0 και από το 39-41 υπέρ της ΑΕΚ, το σκορ έγινε 52-41. Ήταν το σημείο που κρίθηκε το ματς. Παρά την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να επιστρέψουν στο ματς, οι Γερμανοί είχαν καλές επιλογές και πήραν τελικά τη νίκη με 80-72.

Ο παίκτης που έκανε ζημιά στην ΑΕΚ και στο ματς στην Ελλάδα, το επανέλαβε στη Γερμανία. Ο Τι Τζέι Σορτς σημείωσε 27 πόντους, τους 20 στο δεύτερο ημίχρονο. Επιπλέον, η Βόννη είχε καλά ποσοστά με 51.4% στα δίποντα, έναντι 46.1% της ΑΕΚ. Όμως το μεγάλο πρόβλημα για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν τα ριμπάουντ. Οι Γερμανοί είχε +10 (38 με 28), εκ των οποίων από 5 παραπάνω σε άμυνα και επίθεση. Τα έξτρα επιθετικά τους έδωσαν δεύτερες επιθέσεις. Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Στρέλνιεκς με 17 πόντους, αλλά τους περισσότερους στο πρώτο. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Φρέιζερ με 16 πόντους και γεμάτη στατιστική. Ο Μάιλς στο ντεμπούτο του είχε 2 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-38, 63-50, 80-72.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr