Μπάσκετ

Basket League: Κολοσσός «χτύπησε» την ΑΕΚ [vid]

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 19:02

Η ομάδα της Ρόδου νίκησε 73-67 την απογοητευτική Ένωση, κάνοντας… πάρτι με τα ριμπάουντ (48 με 28)!

Basket League: Κολοσσός «χτύπησε» την ΑΕΚ [vid]

Απότομη προσγείωση εντός συνόρων για την ΑΕΚ. Ο Κολοσσός την «χτύπησε» δυνατά στη Ρόδου, την νίκησε 73-67 και την υποχρέωσε στη δεύτερη της φετινή ήττα στην Basket League. Σε ένα ματς που οι Δωδεκανήσιοι έκαναν… πάρτι με τα ριμπάουντ. Είχαν 48 έναντι 28 της Ένωσης, μαζεύοντας 24 επιθετικά! Επιπλέον είχαν σχεδόν διπλάσιους πόντους από δεύτερες επιθέσεις (σ.σ.: 26-14). Εξαιρετικός ο Σταρκς με 25 πόντους.

Αν και οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, με την πάροδο του χρόνου έπεφτε η απόδοσή τους. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την Ένωση με προβάδισμα 5 πόντων (15-20). Αλλά είχε σκοράρει 11 πόντους από βολές. Ο Κολοσσός στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου ισοφάρισε άμεσα (20-20), αλλά τα τρίποντα του Στρέλνιεκς κράτησαν μπροστά την ΑΕΚ (26-32). Όμως, ο Μορέιρα κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο.

Εντούτοις, η Ένωση βρήκε τρόπο να συντηρεί το προβάδισμά της. όμως μετά τα μισά της περιόδου και με κομβικό παίκτη τον Γιαννόπουλο, ο Κολοσσός γύρισε το ματς. Πέρασε μπροστά με έναν πόντο (45-44) και αυτό το +1 παρέμεινε ως το 30'. Ο Σταρκς έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο και παρότι ο Φρέιζερ το πάλεψε για στους «κιτρινόμαυρους», οι Ροδίτες είχαν τον τρόπο. Δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Καντζούρη να επιστρέψει και πήραν τη νίκη, τελικά, με 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-33, 49-48, 73-67.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr