Μπάσκετ

Λαμπρός Ντε Κολό οδηγεί την Βιλερμπάν [vid]

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 00:51

Ο έμπειρος γκαρντ σημείωσε 32 πόντους και ήταν καθοριστικός στη νίκη 91-87 επί της Παρτιζάν στο «Astroballe».

Λαμπρός Ντε Κολό οδηγεί την Βιλερμπάν [vid]

Μετά την νίκη στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους, η Βιλερμπάν νίκησε και την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς. Σε ένα εντυπωσιακό ματς που είχε συναρπαστικό φινάλε. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν εξαιρετικός και με 32 πόντους οδήγησε την ASVEL στη νίκη με 91-87. Από την πλευρά της σερβικής ομάδας ο Έξουμ ήταν εξαιρετικός, αλλά στο φινάλε ο Νάναλι έχασε την μπάλα και την ευκαιρία να ισοφαρίσει 89-89.

Το ματς είχε υψηλό τέμπο. Αν και η Παρτιζάν ξεκίνησε καλά με Έξουμ και Άντζουσιτς να σκοράρουν από μακριά, ο Λάιτι ήταν το… αντίβαρο για τη γαλλική ομάδα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Πάντερ ήταν αυτός που έδωσε επιθετικές λύσεις. Εκεί, όμως, υπήρξε η αντίδραση της Βιλερμπάν με τον Κόρτραϊτ που έφερε μπροστά την ASVEL στα μισά του ματς.

Ο Ντε Κολό πήρε… φωτιά και σκόραρε με μεγάλη συνέπεια. Καθοριστικοί πόντοι για τον έμπειρο Γάλλο γκαρντ που έδωσε… αέρα στην Βιλερμπάν, σε ένα διάστημα που η Παρτιζάν «κόλλησε» λίγο επιθετικά με βάση τα δικά της δεδομένα. Όμως αν και το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους Γάλλους στο +7, οι Σέρβοι επέστρεψανα και πάλι στον πόντο.

Το ματς πήγε πόντο-πόντο. Μπροστάρης για τους γηπεδούχος ο Ντε Κολό, κομβικός για τους φιλοξενούμενους ο Έξουμ. Ο Ντε Κολό με 2/2 βολές έκανε στα 9'' το 89-87, με τον Νάναλι να χάνει την μπάλα και να μην κάνει καν σουτ στην τελευταία επίθεση της Παρτιζάν. Ο Μάθιους με 2/2 επίσης, διαμόρφωσε το τελικό 91-87.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 50-48, 73-66, 91-87.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr