Μπάσκετ

Στάση.... Κάουνας για τη Ρεάλ [vids]

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 22:44

Η Ζαλγκίρις νίκησε 81-72 τους Μαδριλένους με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ.

Στάση.... Κάουνας για τη Ρεάλ [vids]

Επιστροφή στις νίκες για την Ζαλγκίρις. Η λιθουανική ομάδα νίκησε 81-72 τη Ρεάλ και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε τις τελευταίες αγωνιστικές. Από την άλλη, οι Μαδριλένοι έδειξαν να μην έχουν πολλές δυνάμεις, μετά το μεγάλο ματς στο Μόναχο.

Αν και οι Μαδριλένοι μπήκαν καλύτερα στο ματς με τους Ταβάρες και Μούσα και προηγήθηκε 15-10, η ομάδα του Κάουνας αντέδρασε. Με τους Ντίμσα και Έβανς βρήκε λύσεις στην επίθεση και πλησίασε σε απόσταση ενός σουτ, στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και την ευστοχία από μακριά, η ομάδα του Κάουνας γύρισε το ματς. Με το τρίποντο του Κάβανο προηγήθηκε με +5 (30-25). Ο Μούσα ξαναέβαλε την Ρεάλ μπροστά με 32-20, αλλά οι Λιθουανοί είχαν καλύτερο φινάλε στο ημίχρονο και προηγήθηκαν 37-32, πριν σκοράρει ο Χεζόνια.

Εκτός από τον Έβανς, ο Σμιτς που ξέρει καλά τη Ρεάλ από τη θητεία του στην Βαρκελώνη, βοήθησε για να «χτίσει» ξανά η Ζαλγκίρις μια διαφορά (45-38). Αλλά η Ρεάλ είναι ομάδα τοπ επιπέδου. Μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να αλλάξει τα ματς. Σερί 10-2 και ξανά μπροστά οι Μαδριλένοι με 48-47. «Μάχη» σε όλα τα σημεία και το ματς έκλεισε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 56-55 για την ομάδα του Κάουνας. Επιπλέον, με το σκορ ισόπαλο 66-66 μετά το τρίποντο του Χεζόνια, η Ζαλγκίρις έκανε σερί 8-0 και τέλειωσε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-35, 56-55, 81-72.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr