Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός έκανε… βόλτα στην Πάτρα - Ανησυχία για Γουόλτερς [vids]

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 21:14

Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί και επικράτησαν 96-65 του Απόλλωνα. Τραυματίστηκε στην τρίτη περίοδο ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε… βόλτα στην Πάτρα - Ανησυχία για Γουόλτερς [vids]

Νίκη για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος για το 2022. Η ομάδα του Ράντονιτς νίκησε 96-65 τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, για την Euroleague. Αλλά έχασε τον Νέιτ Γουόλτερς που τραυματίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αποχώρησε και του έβαλαν πάγκο στον πόδι. Ωστόσο από αύριο θα φανούν περισσότερα αναφορικά με την κατάστασή του.

Με τον Πονίτκα να είναι αποτελεσματικός στην πρώτο περίοδο (7π.) οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 10-2 με το… καλημέρα στο ματς (4'). Αν και ο Απόλλων μείωσε με τον Καλχούν, ο Λι μπήκε στην… εξίσωση για το 16-7. Οι «πράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά στα επίπεδα των +10 πόντων, καθώς στην πρώτη περίοδο είχαν 4/7 τρίποντα. Οι Πατρινοί προσπάθησαν και έριξαν τη διαφορά στους 9 (19-28) στο 14'. Ο Ντέιβις πάλευε για τον Απόλλωνα, όμως Παπαγιάννης, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις βοήθησαν για να κάνει ο Παναθηναϊκός επί μέρους 17-7. Επομένως, έκλεισε το ημίχρονο στο +19.

Ο Πονίτκα εξακολούθησε να δίνει λύσεις. Με τη διαφορά να φτάνει στους 28 πόντους (28-56) στο 23'. Ο Απόλλων με τους Καλχούν και Καράμπελα «ροκάνισε» λίγο τη διαφορά στο ματς. Το αποτέλεσμα ήταν να μειώσει σε 48-68 με το τρίποντο του Καλχούν (28'). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ από τον Πάνο Καλαϊτζάκη. Αλλά ο τραυματισμός του Γουόλτερς που αποχώρησε και του τοποθετήθηκε πάγος στον πόδι, προκάλεσε μια ανησυχία στις τάξεις των «πράσινων».

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό ρόλο. Αν και ο Γκρίφιν συνέβαλε για να κατεβάσουν οι Πατρινοί τη διαφορά στους 12 (63-75) στο 35', η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός στο διάστημα ως το φινάλε του ματς έκανε επί μέρους 21-2 και να επικρατήσουν 96-65. Με τους Παπαγιάννη, Γιώργο Καλαϊτζάκη και Μαντζούκα να σκοράρουν για το +31 των «πράσινων» στην Πάτρα, κόντρα στον Απόλλωνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr