Μπάσκετ

Basket League: Σημαντικές νίκες για Κολοσσό και Προμηθέα [vids]

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 20:31

Οι Ροδίτες νίκησε 88-82 το Περιστέρι, ενώ οι Πατρινοί πέρασαν νικηφόρα, με 81-68, από την Καρδίτσα.

Basket League: Σημαντικές νίκες για Κολοσσό και Προμηθέα [vids]

Με δύο εξ αναβολής ματς έπεσε η αυλαία στην αγωνιστική δράση της Basket League για το 2022. Σε Ρόδο και Καρδίτσα πραγματοποιήθηκαν οι δύο τελευταίες «πράξεις».

Στα Δωδεκάνησα έγινε ένα πολύ σπουδαίο ματς, με τον Κολοσσό να έχει ψυχραιμία στο τέλος και να φτάνει στη νίκη 88-82 κόντρα στο Περιστέρι. Αν και η ομάδα του Σπανούλη μπήκε καλύτερα στο ματς, στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, εκείνη του Παπαθεοδώρου γύρισε το ματς. Μάλιστα, βρέθηκε και στο +13 (58-45) στο 24'. Σιγά-σιγά, όμως, το Περιστέρι επέστρεψε. Διότι «ροκάνισε» τη διαφορά και προσπέρασε 79-78 με τον Μπίλαν, 1:39 πριν το φινάλε. Εκεί, όμως, δεν έγιναν καλές επιλογές στην επίθεση. Κόφεϊ και Κατσίβελη ήταν καθοριστική για να επικρατήσουν οι Ροδίτες, που είχαν κορυφαίο τον Σμιθ.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 47-40, 66-56, 88-82.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Από την άλλη, στο ματς της Καρδίτσας, ο Προμηθέας πήρε σημαντική νίκη. Διότι είχε περισσότερες επιθετικές λύσεις. Μουράτος, Κακλαμανάκης, Κουλμπόκα και Κάουν ήταν όλοι διψήφιοι και βοήθησαν σημαντικά για να φύγουν οι Πατρινοί νικητές από τη θεσσαλική πόλη με 81-68. Αποτέλεσμα που τους κράτησε «ζωντανούς» στη «μάχη» της πρώτης επτάδας που δίνει εισιτήριο για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες είχαν το πάνω… χέρι σε ένα δεκάλεπτο, η ομάδα του Χριστόπουλου πάτησε… γκάζι. Το 8-0 των Πατρινών στις αρχές του τρίτου ήταν το «κλειδί» για τη νίκη. Η διαφορά έφτασε στο τέταρτο δεκάλεπτο και στους 13 (57-70) στο 36' και δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-35, 47-56, 68-81.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr