Μπάσκετ

Liga ACB: Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» την Μαδρίτη [vid]

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 00:19

Η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε 87-78 στην έδρα της Ρεάλ και έκανε ιδανική εκκίνηση στο 2023.

Liga ACB: Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» την Μαδρίτη [vid]

Οι «blaugrana» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο πρώτο clasico του 2023, μέσα στη Μαδρίτη, κόντρα στους «merengues». Η αναμέτρηση το βράδυ της Δευτέρας στο «WiZink Center» βρήκε την ομάδα του Γιασικεβίτσιους νικήτρια με 87-78. Ένα αποτέλεσμα που την ανέβασε στο 11-3, μαζί με την Ρεάλ, αλλά πάνω από τους Μαδριλένους μετά τη νίκη αυτή. Το δίδυμο των Λαπροβίτολα (19π.) και Χίγκινς (18π.) έκαναν τη διαφορά, ενώ για την ομάδα του Ματέο κορυφαίος ήταν ο Ταβάρες (18π., 11ρ.).

Η Μπαρτσελόνα έλεγξε το ματς στην πρώτη περίοδο και για αρκετή ώρα είχε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Αυτό έφτασε στους πέντε πόντους, για να πέσει στους δύο στο φινάλε. Οι ψηλοί των Καταλανών απειλούσαν από μακριά και η διαφορά πήγε στους 7, όμως «κόλλησαν». Η Ρεάλ ήταν περισσότερο ψύχραιμη και αποτελεσματική σε εκείνο το κομμάτι της αναμέτρησης. Με αποτέλεσμα να κάνει σερί 14-5 και να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ γύρισε το ματς με τους Ταβάρες, Γιαμπουσέλε και Μούσα. Εκεί, όμως, υπήρξε αντίδραση και απάντηση της Μπαρτσελόνα. Με τους Λαπροβίτολα και Χίγκινς κομβικούς, επί μέρους 10-0 και από το -5 οι Καταλανοί βρέθηκαν στο +5, στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Τα μεγάλα σουτ από τους περιφερειακούς των «blaugrana» ήταν κομβικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν περισσότερο αποφασιστική. Το καλάθι του Χίγκινς, 1:43 πριν το φινάλε, που έκανε το σκορ 73-82 ήταν καθοριστικό. Διότι αυτή η διαφορά των 9 πόντους έμεινε ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 44-42, 57-62, 78-87.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr