Μπάσκετ

Η καρδιά της ΑΕΚ «χτύπησε» δυνατά [vids]

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 21:56

Οι παίκτες της Ένωσης έβαλαν μεγάλα σουτ στο τέλος, νίκησαν 73-70 την Τόφας και θα πάνε στην Τουρκία για την πρόκριση.

Η καρδιά της ΑΕΚ «χτύπησε» δυνατά [vids]

Σημαντικό προβάδισμα στην «μάχη» των Play-in πήρε η ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε 73-70 την Τόφας στο πρώτο μεταξύ τους ματς στα Άνω Λιόσια. Πάει την άλλη εβδομάδα στην Τουρκία, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, για να τελειώσει με την υπόθεση της πρόκρισης. Το ματς ήταν συναρπαστικό. Με τον Δικέφαλο να έχει τους Μίτσελ και Στρέλνιεκς με 16 πόντους, να ξεχωρίζουν. Ειδικά ο Λετονός ήταν κομβικός με τα μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όσον αφορά στην ομάδα του Πρίφτη, Γκρέι (18π.) καο Ουγκουρλού (16π.) αυτοί που ήταν πιο επικίνδυνοι.

Η νευρική εκκίνηση της Ένωσης επέτρεψε στην ομάδα της Προύσας να προηγηθεί 13-4. Αλλά η καταλυτική παρουσία των Μίτσελ και Στρέλνιεκς είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει η ΑΕΚ το ματς και να πλησιάσει στον πόντο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αμερικανός έφερε τον Δικέφαλο στο +4. Αλλά τα «κενά» διαστήματα στην επίθεση, έδωσαν την δυνατότητα στην Τόφας να αντιδράσει με σερί 10-2. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με την τουρκική ομάδα μπροστά στο σκορ.

Τα τρίποντα στην 3η περίοδο από Μάιλς και Στρέλνιεκς οδήγησαν στην ανατροπή του σκηνικού. Η ΑΕΚ κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά 8-9 πόντων. Αλλά η Τόφας δεν το παράτησε το ματς και πλησίασε πάλι στο σουτ (σ.σ.: τρίποντο) στο 30'. Η μεγάλη «μάχη» συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όμως ο Στρέλνιεκς το πήρε πάνω του και με 8 διαδοχικούς πόντους, έφερε την ΑΕΚ στο +7. Η διαφορά έπεσε στους τρεις με τον Γκρέι, από την ομάδα της Προύσας, να αστοχεί στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 52-49, 73-70.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr