Μπάσκετ

Ντέρμπι στην Πόλη, η... μπίλια έκατσε στην Φενέρμπαχτσε [vid]

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 23:04

Η ομάδα του Ιτούδη επέστρεψε από το -13, όμως στο τέλος έχασε την υπέρ της διαφορά. Τελικά νίκησε 98-94, στην παράταση, την Μονακό.

Ντέρμπι στην Πόλη, η... μπίλια έκατσε στην Φενέρμπαχτσε [vid]

Μετά από μια πραγματική «μάχη» που είχε διάρκεια όχι 40 αλλά 45 λεπτά, η Φενέρμπαχτσε πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην Μονακό. Η ομάδα του Ιτούδη νίκησε 98-94 τους Μονεγάσκους στην παράταση. Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές σκορ, σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών των δύο ομάδων και έξτρα πεντάλεπτο.

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 17-8 με Γουίλμπεκιν και Μότλεϊ, αλλά η Μονακό επέστρεψε. Με τον Τζέιμς να σκοράρει, αλλά και τον Μοτεγιούνας να δίνει λύσεις, ισοφάρισε στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη, η γαλλική ομάδα επέβαλλε το ρυθμό της. Κράτησε χαμηλά, στην επίθεση, την τουρκική, ενώ με παίκτη «κλειδί» τον Ουατάρα και τα τρίποντά του πήρε διαφορά. Η οποία έφτασε ακόμα και στους 13 πόντους (43-30) στο 17' με τον Τζέιμς. Αλλά από εκεί άρχισε η αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Ο Γουίλμπεκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Μότλεϊ κυριάρχησε στις ρακέτες και ήταν εκείνος που ισοφάρισε σε 55-55 (28'), ενώ ο πρώτος έδωσε ξανά το προβάδισμα με 56-55. Στην τελευταία περίοδο, η συνδρομή του Καλάθη ήταν καθοριστική. Η Φενέρμπαχτσε έφερε… τούμπα το ματς και προηγήθηκε 84-76. Αλλά η Μονακό επέστρεψε με σερί 8-0 και ισοφάρισε με το καλάθι του Μπράουν.

Στην παράταση, όμως, η Φενέμπαχτσε δεν έκανε το ίδιο λάθος. Μιας και κατάφερε να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (94-89). Το κράτησε ως το φινάλε και νίκησε τελικά με 98-94.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-47, 60-60, 84-84, παρ.: 98-94

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορεί να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr