Μπάσκετ

Στο τέλος έκλεισε ο «διακόπτης» του Παναθηναϊκού [vid]

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 23:25

Οι «πράσινοι» γύρισαν το ματς και προηγήθηκαν 57-55 στο 33', αλλά εκεί η Μπολόνια έκανε σερί 14-0 και το τελείωσε, νικώντας τελικά 74-64.

Στο τέλος έκλεισε ο «διακόπτης» του Παναθηναϊκού [vid]

Μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για εκτός έδρας νίκη «πέταξε» απόψε, στη Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός. Διότι οι «πράσινοι» επέστρεψαν και προσπέρασε με το τρίποντο του Πονίτκα στο 33'. Εκεί, όμως, δεν υπήρχε η απαιτούμενη ψυχραιμία και ηρεμία για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Έτσι, η ιταλική ομάδα έκανε σερί 14-0 και τελείωσε το ματς, στο 1:38 για το φινάλε του. Αυτό το black out, που είχε διάρκεια 5:30, ακύρωσε την μεγάλη προσπάθεια των «πράσινων» που είχαν επιστρέψει από το -14 και τους οδήγησε τελικά στην ήττα με 74-64.

Στην αρχή του ματς οι «πράσινοι» δεν είχαν απάντηση ούτε κατάφεραν να περιορίσουν τον Σενγκέλια. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο -9 (18-9) από νωρίς. Η Βίρτους έδωσε ένα γρήγορο τέμπο στο ματς και προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο (27-13), όμως το «τριφύλλι» δεν το παράτησε και μείωσε στους 5 (27-22). Αλλά ξανά ένα «κενό» διάστημα έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα να ξεφύγει με 13 στα μισά του ματς.

Ανάλογο σκηνικό και στην τρίτη περίοδο. Δηλαδή η Βίρτους ξέφευγε, όμως ο Παναθηναϊκός έβρισκε απαντήσεις και ήταν πάντα μέσα στο ματς. Στο φινάλε του δεκαλέπτου αυτού, οι καθοριστικοί πόντοι του Πονίτκα έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να πλησιάσουν ως τους τέσσερις πόντους. Έτσι, με δύο τρίποντα από Γουόλτερς και Πονίτκα στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα με 55-57 στο 33'. Εκεί, όμως, ήταν λες και «έσβησε» ο… διακόπτης, το «τριφύλλι» έπαθε black out, η Μπολόνια έκανε σερί 14-0 και βρέθηκε στο 69-57, στο 1:38 για το φινάλε του ματς. Η διαφορά μειώθηκε μεν, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 43-30, 55-51, 74-64.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορεί να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr