Μπάσκετ

Ο Προμηθέας παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 22:18

Οι  Πατρινοί νίκησαν 81-72 την Μπούντουτσνοστ για την 12η αγωνιστική και είναι σε θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Ο Προμηθέας παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης

Μία ακόμη νίκη στη φάση των ομίλων του Eurocup πέτυχε την Τετάρτη ο Προμηθέας. Οι Πατρινοί επικράτησαν 81-72 της Μπούντουτσνοστ στην Πάτρα. Σε ένα ματς όπου είχαν από την αρχή το πάνω… χέρι και το έλεγξαν ως το φινάλε. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου είχε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο κατάφερε να «χτίσει» διψήφιες διαφορές που την οδήγησαν σε μια άνετη νίκη.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο που καμία από τις δύο ομάδες δεν απέκτησε ένα καλό προβάδισμα, στο δεύτερο οι Πατρινοί άρχισαν να βάζουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Γεγονός σημαντικό για την εξέλιξη του ματς, διότι τους έφερε και στο +9. Παρότι η Μπούντουτσνοστ πήρε περισσότερα ριμπάουντ στα μισά του ματς, ο Προμηθέας κατάφερε να έχει μια διαφορά ασφαλείας, της τάξης των 8 πόντων.

Όμως, με δύο ακόμα «βόμβες» έξω από τα 6,75μ. στις αρχές της τρίτης περιόδου, οι Πατρινοί βρέθηκαν στο +12 και έβαλαν βάσεις για την τελική τους επικράτηση. Ο Κουλμπόκα φόρτωνε το καλάθι της ομάδας από το Μαυροβούνιο και η διαφορά έφτασε στους 15 (63-48) λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Προμηθέας είχε καλό επιθετικό ρυθμό και με τον Σίμπσον βρέθηκε ακόμη και στο +16, ενώ στο 38' οι Αχαιοί απέκτησαν προβάδισμα 17 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-33, 63-50, 81-72.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr