Μπάσκετ

BCL: Η ΑΕΚ «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη [vid]

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:11

Σπουδαία εμφάνιση από την Ένωση, νίκησε 81-71 την Γαλατασαράι και βλέπει πρόκριση.

BCL: Η ΑΕΚ «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη [vid]

Μια αποφασισμένη, μαχητική και ψυχωμένη ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Πόλη. Η Ένωση παίζοντας εξαιρετικά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε 81-71 τη Γαλατασαράι και βλέπει πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» στην πρώτη περίοδο κατάφεραν να μπουν δυναμικά στο ματς. Με τον Φλιώνη (6π.) ήταν άκρως ανταγωνιστικοί.

Με αποτέλεσμα να αντέξουν στην πίεση που τους έβαλε η τουρκική ομάδα σε εκείνο το κομμάτι του ματς. Ο Στρέλνιεκς πέρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο ματς και βοήθησε πολύ επιθετικά, μαζί με τον Γιάνκοβιτς. Έτσι, η Ένωση βρέθηκε στο +5 (28-33) στο 17'. Ωστόσο στο ημίχρονο η Ένωση βρέθηκε στο -1. Αλλά το σκηνικό διαφοροποιήθηκε στην τρίτη περίοδο.

Ο Μίτσελ βγήκε μπροστά στην επίθεση, με καθοριστικούς πόντους, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γυρίσει το ματς. Έτσι, στο 25' η Ένωση βρέθηκε μπροστά με +4 (50-46). Τα τρίποντα των «κιτρινόμαυρων» ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικά σε εκείνο το σημείο του ματς και οδήγησε την ελληνική ομάδα στο +6 (58-52) στο 27'. Αν και η Γαλατασαράι προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της, η ΑΕΚ άντεξε και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 4 πόντων.

Επιπλέον, στην τελευταία περίοδο, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν μεγάλη ψυχραιμία όταν η μπάλα «έκαιγε»! Το αποτέλεσμα ήταν να μεγαλώσει η διαφορά υπέρ της Ένωσης στους 7 πόντους (75-68) στο 39'. Στο τέλος η ομάδα του Καντζούρη ήταν εύστοχη στις βολές και έφυγε νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη με 10 πόντους διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 36-35, 57-61, 71-81.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr