Μπάσκετ

«Διπλό» για play off της Μακάμπι [vid]

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 - 23:43

Οι Ισραηλινοί επικράτησαν 94-93 στη «La Fonteta», έκαναν το 2-0 κόντρα στη Βαλένθια και βλέπει δυναμικά 8άδα.

«Διπλό» για play off της Μακάμπι [vid]

Η Μακάμπι έκανε το 2-0 στις νίκες, στη φετινή σεζόν, με αντίπαλο την Βαλένθια. Όμως, η επικράτησή της με 94-96 στη «La Fonteta» έχει τεράστια αξία. Μιας και της δίνει τεράστια αβαντάζ για την είσοδο στην 8άδα και την πρόκριση στα Play Off. Ήταν ένα ματς που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, η αντίστοιχη του Τελ Αβίβ πιο αποτελεσματική στο δεύτερο, αντίστοιχα. Το ματς είχε υψηλό τέμπο. Μιας και η Μακάμπι μπήκε καλά, αλλά η Βαλένθια το γύρισε και από το -7 των πρώτων λεπτών, τελικά βρέθηκε στο +4 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Επιπλέον, οι «νυχτερίδες» συνέχισαν να σκοράρουν με καλό ρυθμό και στο ημίχρονο βρέθηκαν στο +10.

Ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση. Γύρισε το ματς και πήρε τον έλεγχο. Επιπλέον, στο σερί της ομάδας του Τελ Αβίβ μεγάλωσε και με τα τρίποντα βρέθηκε εκείνη στο +10. Αλλά δεν κράτησε για ώρα αυτό, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να επιστρέψει στο ματς, στον πόντο!

Όλα κύλησαν έτσι στην τελευταία περίοδο, δηλαδή το ματς να είναι ανοικτό. Στα 41.6'' ο Τζόουνς ισοφάρισε με 2/2 βολές σε 92-92. Ο Μπάλντγουιν στα 24.5'' έκανε το σκορ 92-94, ο Τζόουνς με 1/2 βολές στα 10.8'' μείωσε στον πόντο (93-94). Ο Μπάλντγουιν έκανε λάθος πάσα στα 2.8'', αλλά ο Τζόουνς αστόχησε στο τελικό τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 55-45, 78-79, 93-94.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr