Μπάσκετ

Κυριαρχική Μπαρτσελόνα στη Μπολόνια [vids]

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 - 23:37

Επιβλητική εμφάνιση των «blaugrana» στην Ιταλία με νίκη 92-75 κόντρα στην Βίρτους, που τους ανέβασε στη δεύτερη θέση.

Κυριαρχική Μπαρτσελόνα στη Μπολόνια [vids]

Η ομάδα της Βαρκελώνης πήγε στην Ιταλία, έκανε… παρέλαση στην Μπολόνια και πέτυχε μια από τις πιο άνετες φετινές της νίκες. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους προηγήθηκαν ακόμη και με 32 πόντους διαφορά και τελικά επικράτησαν 92-75. Αποτέλεσμα που τους οδήγησε σε ρεκόρ 16-8 και στη δεύτερη θέση της Euroleague, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Αν και στον πρώτο γύρο η Βίρτους είχε κάνει πολύ καλό ματς στη Βαρκελώνη, οι «blaugrana» εμφανίστηκαν στην Μπολόνια με στόχο μια άτυπη… ρεβάνς. Την πήραν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Από την αρχή έφεραν το ματς στα δικά τους μέτρα. Κυριάρχησαν και δεν άφησαν περιθώρια στην ιταλική ομάδα για να έχει ελπίδες για κάτι καλό στο ματς.

Ήδη από την πρώτη περίοδο πήραν μια διαφορά 9 πόντων (18-9), αλλά η Βίρτους κατάφερε σε εκείνο το σημείο να μειώσει στους 5 και να μην χάσει την επαφή με το σκορ. Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, σε, οι Ιταλοί πλησίασαν στον πόντο, 23-24. Ωστόσο ακολούθησε ένα «νεκρό» τους διάστημα για 7 λεπτά. Ήταν ένα τμήμα του ματς που έχασαν, εντελώς, την επαφή με το αντίπαλο καλάθι. «Δώρο» για την Μπαρτσελόνα που έκανε σερί 21-0 και τελείωσε το ματς με το +22 (45-23).

Επίσης, στο τρίτο δεκάλεπτο οι Καταλανοί έφτασαν να προηγηθούν ακόμη και με 32 πόντους διαφορά, 60-28! Αυτό ήταν και το μεγαλύτερό τους προβάδισμα. Μπροστά στο φάσμα μιας άνευ προηγουμένου, εντός έδρας συντριβής, η Βίρτους αντέδρασε. Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα έκανε περισσότερο διαχείριση στην πορεία. Η ομάδα της Μπολόνια μείωσε ως τους 16 πόντους, 70-86, αλλά όχι κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 27-47, 39-74, 75-92.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr