Μπάσκετ

Η Χαποέλ ξανά Κυπελλούχος Ισραήλ

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 23:25

Μετά από 4 χρόνια ο σύλλογος της Ιερουσαλήμ πήρε τον τίτλο, καθώς νίκησε 67-61 στον τελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Χαποέλ ξανά Κυπελλούχος Ισραήλ

Μεγάλη νίκη και τίτλος για την Χαποέλ στο τελικό του κυπέλλου του Ισραήλ. Η ομάδα από την Ιερουσαλήμ νίκησε 67-61 την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε μετά από 4 χρόνια το τρόπαιο και πάλι. Αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος του ισραηλινού κυπέλλου που κατέκτησε ο σύλλογος από τα Ιεροσόλυμα. Ο Σπίντι Σμιθ με 16 πόντους και 9 ασίστ ξεχώρισε για την Χαποέλ, ενώ από την πλευρά της Μακάμπι ο Κόλσον ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους, αντίστοιχα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν αμφίρροπο με την Μακάμπι να έχει το προβάδισμα στις αρχές του. Ωστόσο σταδιακά η Χαποέλ ισορρόπησε το ματς. Καθώς έκανε σερί 11-1 για το 14-9. Με το τρίποντο του Μπλέιζερ βρέθηκε στο +7 (25-18). Στη συνέχεια, Σμιθ και Κορνέλιους συνέβαλλαν για το +11 (32-21). Με το ημίχρονο να κλείνει με +9 για την ομάδα από την Ιερουσαλήμ.

Όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο η Μακάμπι κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Κατέβασε για δύο φορές της διαφορά στους 6 πόντους, ενώ με τους Ντιμπαρτολομέο και Λορέντζο Μπράουν κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και μείωσε στους 5 πόντους, 52-47. Ο Κόλσον και με διαδοχικούς πόντους έφερε την ομάδα του Τελ Αβίβ σε απόσταση ενός σουτ (56-53). Η αντεπίθεση συνεχίστηκε, καθώς Νίμπο και Μπράουν έφεραν ακόμη πιο κοντά την ομάδα του Κάτας, στο καλάθι (61-59). Χάρκινς και Κορνέλιους ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, για να οδηγήσουν την Χαποέλ στη νίκη 67-61 και τον τίτλο του Κυπελλούχου Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-31, 54-48, 67-61.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr