Μπάσκετ

Με άνεση ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Final-8 [vids]

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 - 17:35

Στο… ρελαντί οι «ερυθρόλευκοι», νίκησαν 82-51 τον Άρη και περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού, Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου.

Με άνεση ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Final-8 [vids]

Ο πρώτος προημιτελικός της Παρασκευής και τρίτος χρονικά στο Final-8 του κυπέλλου Ελλάδας ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Μιας και ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στον Άρη να τον αμφισβητήσει. Η νίκη 82-51 «μιλάει» από μόνη της. Καθώς η άμυνα ήταν το στοιχείο που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» και τους οδήγησε σε μια εύκολη επικράτηση και πρόκριση. Ο αντίπαλός τους θα είναι ο νικητής του ματς που ξεκινά στις 18:15, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κολοσσό Ρόδου.

Το ματς κρίθηκε, ουσιαστικά, από το πρώτο δεκάλεπτο. Όταν ο Άρης ισοφάρισε 4-4 στο 4', ο Ολυμπιακός πάτησε… γκάζι. Έκανε σερί 20-0 και προηγήθηκε 24-4 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι «κίτρινοι» ήταν να μειώσουν στη συνέχεια, στο 17' στους 11 πόντους (31-20). Αλλά αυτό ήταν πρόσκαιρο. Καθώς στη συνέχεια, στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου (24') οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν εκ νέου τη διαφορά στους 20 (48-28). Επιπλέον, πριν ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος, το σκορ πήγε στο +23.

Η ομάδα του Καστρίτη προσπάθησε μέσα από την άμυνα ζώνης με προσαρμογές να περιορίσει το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουν στο τέλος διαφορά άνω των 30 πόντων, για να νικήσουν τελικά 82-51 τον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 22-4, 39-24, 60-37, 82-51.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr