Μπάσκετ

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, σάρωσε το Περιστέρι [vids]

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 21:14

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι στον τελικό και νίκησαν 85-57 την ομάδα του Σπανούλη, διατηρώντας τα κεκτημένα στο κύπελλο Ελλάδας.

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός, σάρωσε το Περιστέρι [vids]

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Ηράκλειο και κατέκτησε για δεύτερη, διαδοχική χρονιά το κύπελλο Ελλάδας. Ο τελικός κόντρα στο Περιστέρι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Διότι η ομάδα του Μπαρτζώκα επέδειξε σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή της αμυντική λειτουργίας, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, νίκησε 85-57 την αντίστοιχη του Σπανούλη. Με αποτέλεσμα να κατακτήσει και τον δεύτερο, φετινό, εν Ελλάδι τίτλο, μετά το Super Cup.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το πρώτο λεπτό στον τελικό πώς δεν είχε σκοπό να δώσει δικαιώματα. Αλλά και πώς ήταν αποφασισμένοι οι «ερυθρόλευκοι» για την κούπα του κυπέλλου Ελλάδας. Ήδη στο 5' και η διαφορά ήταν 10 πόντοι (12-2) για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Η ευστοχία του Θρύλου από την περιφέρεια ήταν εντυπωσιακή. Αλλά την ίδια στιγμή, η άμυνά του έκανε πολύ καλή δουλειά. Έτσι, από το 7-15 που μείωσε ο Φρανσίσκο, ακολούθησε επί μέρους 11-3 ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου για το +16. Ήδη, δε, ο Βεζένκοφ ήταν διψήφιος (10π.).

Επιπλέον, όταν σε έναν τελικό μια ομάδα ξεκινά με 7/10 τρίποντα και ο αντίπαλος δυσκολεύεται να βρει το καλάθι, τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα του Σπανούλη δεν μπορούσε να μείνει στο ματς. Μιας και η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο. Ο Πίτερς πήρε τη σκυτάλη (11π. με 3/4 τρ.) στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έστειλε τη διαφορά στους 28, για να σκοράρει ο Σλούκας για το +30 (41-11) στο 16'. Τα δύο διαδοχικά τρίποντα από Ντένμον και Φρανσίσκο κατέβασαν τη διαφορά στους 24 (19-43).

Η αλλαγή στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η ενεργοποίηση του Φαλ. Στην αρχή του ματς, η μπάλα πέρασε μέσα, αλλά δεν ήταν και τόσο εύστοχος. Όμως, στην τρίτη περίοδο ο Γάλλος σέντερ πέτυχε 7 πόντους ως το 24' και η διαφορά έφτασε πολύ γρήγορα στους 32 (23-55). Το Περιστέρι έψαχνε λύσεις στην επίθεση και πήρε πόντους από τον Χάμερ. Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σε καλή βραδιά. Έτσι, ο Βεζένκοφ με τρίποντο στο 29' έδωσε… αέρα 37 πόντων (31-68) στους «ερυθρόλευκους». Ως εκείνο το σημείο είχε 71.4% στα δίποντα, ενώ το Περιστέρι ήταν στο 32%!

Με τον Πίτερς «καυτό» στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, η ομάδα του Μπαρτζώκα έφτασε στο μέγιστο προβάδισμά της. Δηλαδή το +39 (79-40) στο 33'. Λογικό εκεί να υπάρξει μια χαλάρωση, αλλά και το Περιστέρι να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Σπανούλη «απάντησε» με σερί 17-0, χάρη σε Χουγκάζ, Μωραΐτη και Πουλιανίτη. Έτσι μείωσε 55-79. Αλλά ο Πίτερς έβαλε τη «σφραγίδα» του, καθώς πέτυχε άλλα δύο τρίποντα στο τελευταίο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, έφτασε τα 8/11 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 21-45, 34-68, 57-85.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr