Μπάσκετ

Το κίνητρο μέτρησε παραπάνω από το γόητρο στο ΟΑΚΑ [vid]

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 - 23:14

Η Εφές που παλεύει για να σταθεροποιηθεί στην πρώτη οκτάδα, νίκησε 87-82 τον Παναθηναϊκό που υπέστη την 5η σερί ήττα.

Το κίνητρο μέτρησε παραπάνω από το γόητρο στο ΟΑΚΑ [vid]

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετά για την Αναντολού Εφές. Πιο συγκεκριμένο το τρίτο, στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Καθώς ήταν η περίοδος που η τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε μια σημαντική -διψήφια- διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν να «χτίσει» ένα σημαντικό προβάδισμα που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ανατρέψει.

Έτσι ήρθε μια ακόμη ήττα στη διοργάνωση, την ώρα που οι Τούρκοι με το 87-82 πάτησαν καλύτερα στην 8άδα που οδηγεί στα play off. Ο Γκριγκόνις έκανε το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα (23π.), ενώ για την Εφές ο Κλάιμπερν πέτυχε 24, αντίστοιχα.

Εναλλαγές στο σκορ στην πρώτη περίοδο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με +3 δύο φορές. Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εφές άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά. Με τον Λάρκιν που έχει επιστρέψει για τα καλά, η Αναντολού προσπέρασε 36-34. Η διαφορά υπέρ της μεγάλωσε στην 3η περίοδο. Σχεδόν στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά ανέβηκε στους 11 πόντους (54-43).

Με τον Μπράιαντ να αποτελεί τη νούμερο 1 πηγή κινδύνων για το καλάθι του Παναθηναϊκού. Αλλά οι «πράσινοι» δεν το παράτησαν τα ματς. Επέστρεψαν και πλησίασαν, στο καλάθι (54-56). Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έγινε ξανά διψήφιο (54-67). Παρότι η ομάδα του Σερέλη επέστρεψαν ξανά στο ματς, το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει στους 5 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr