Μπάσκετ

Μονακό και Παρτιζάν έκαναν τη... δουλειά τους [vids]

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 - 00:24

Μία ακόμη, εντός έδρας, νίκη για Μονεγάσκους και Σέρβους, στο δρόμο για τα play off της Euroleague.

Μονακό και Παρτιζάν έκαναν τη... δουλειά τους [vids]

Σε τροχιά τετράδας και πλεονεκτήματος έδρας στα play off παρέμεινε η Μονακό. Η ομάδα από το Πριγκιπάτο νίκησε, εντός έδρας, 86-67 την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στο 16-10. Όσον αφορά στους Ισραηλινούς, έχασαν… έδαφος στη «μάχη» εισόδου στην 8άδα της Euroleague. Το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η Μονακό έκανε σερί 15-0 και τελείωσε το ματς. Λόιντ (18π.) και Χολ (12π. 10ρ.) ξεχώρισαν για τη γαλλική ομάδα. Επίσης, για την ομάδα του Τελ Αβίβ οι Μπόλντγουιν (17π.) και Κόλσον (16π.), αντίστοιχα.

Αν και η Μονακό μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και βρέθηκε τόσο στο 9-0 όσο και στο +14 (21-7), η Μακάμπι σταδιακά ισορρόπησε. Έτσι βρήκε τρόπους να «ροκανίσει» τη διαφορά και να ξαναμπεί στο ματς. Ειδικότερα, με το σερί 10-0 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (30-27). Επιπλέον, στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισραηλινοί είχαν καλύτερες επιλογές και κατάφεραν να προσπεράσουν στο 30'. Όμως, το 15-0 των Μονεγάσκων, αλλά και η δεύτερη τεχνική ποινή- αποβολή στον Κάτας έριξαν τους τίτλους… τέλους στην αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 39-36, 58-59, 86-67.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Από την άλλη, στο Βελιγράδι το ματς είχε δύο… πρόσωπα. Ένα πολύ καλό για την Άλμπα, στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά κατάφεραν να προηγούνται στα μισά του ματς. Ισχνό μεν, προβάδισμα δε. Όμως, αυτό δεν κράτησε περισσότερο. Καθώς το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Εξάλλου, με επί μέρους σκορ 35-9 στην περίοδο, όλα πήραν το δρόμο του.

Η Παρτιζάν ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια. Έτσι έφτασε να προηγηθεί ακόμη και 24 πόντους διαφορά, για να κλείσει το ματς τελικά στους 14. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν οι Αβράμοβιτς, Πάντερ και Λεσόρτ. Όσον αφορά στην Άλμπα, από εκείνη ξεχώρισε ο Κουμάντζι (9π., 10ρ.)

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-44, 77-54, 88-74.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr