Μπάσκετ

Η Ζαλγκίρις σταθερά μέσα στην 8άδα [vid]

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 23:22

Οι Λιθουανοί ήταν κυριαρχικοί κόντρα στην Βιλερμπάν με 85-67 και παραμένουν μέσα στις θέσεις των play off.

Η Ζαλγκίρις σταθερά μέσα στην 8άδα [vid]

Δύο στα δύο στην εβδομάδα με την διπλή αγωνιστή στην Euroleague για την Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας νίκησε στην έδρα της, 85-67, και έφτασε τις 15 νίκες στη διοργάνωση. Γεγονός που την διατήρησε μέσα στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας, δηλαδή στις θέσεις των play off. Με τον Μπραζντέικις να είναι ο κορυφαίος με 19 πόντους, ενώ για την ASVEL ο Μάθιους είχε 18π.

Βέβαια το ματς δεν είχε από την αρχή αυτή την τροπή. Μιας και στην πρώτη περίοδο, η Βιλερμπάν ήταν πιο επικίνδυνη. Κατάφερε να βρει καλές λύσεις στην αρχή και προηγήθηκε 14-5 και 17-9, για να μειώσουν τη διαφορά οι Λιθουανοί στο φινάλε της. Όμως, στη δεύτερη το σκηνικό άλλαξε. Κι αυτό καθώς η Ζαλγκίρις με ένα γρήγορο 7-0 πήρε τα ηνία στο σκορ. Αν και η Βιλερμπάν αντέδρασε άμεσα, η ομάδα του Κάουνας πάτησε ξανά το γκάζι, έκανε δεύτερο σερί 12-0 και στο ημίχρονο βρέθηκε στο +10.

Η ομάδα από τη Λιθουανία είχε τον πλήρη έλεγχο και βρέθηκε στο +17 στο τρίτο δεκάλεπτο. Αν και η γαλλική ομάδα κατάφερε να μειώσει ξανά το σκορ και να πλησιάσει, ένα ακόμα 7-0 της Ζαλγκίρις την έφερε στους 15 πόντους στο 30'. Στις αρχές του τέταρτου και τελευταίου η διαφορά που είχε ανέβηκε στο +19. Λίγο αργότερα πήγε και στους 20, για να τελειώσει το ματς με την άνετη επικράτησή της με 85-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 47-37, 65-50, 85-67.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr