Μπάσκετ

Η εθνική Νέων της Ελλάδας στο EURO 2023

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 00:04

Μεγάλη πρόκριση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που νίκησε 1-0 την Ιρλανδία και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του.

Η εθνική Νέων της Ελλάδας στο EURO 2023

Η πρόκριση ήρθε. Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εθνική Νέων της Ελλάδας τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, που έγινε στην Ιρλανδία. Στο τελευταίο ματς νίκησε 1-0 τους οικοδεσπότες και με 7 βαθμούς τερμάτισε πρώτη. Αν και ισοβάθμησε με την Σλοβακία, η ομάδα του Τάσου Θέου είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+4), έναντι των Σλοβάκων (+3). Τα τελικά θα διεξαχθούν στη Μάλτα, από 3 έως 16 Ιουλίου.

Βέβαια, στο ματς με τους Ιρλανδούς η νίκη δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στο 41' η κεφαλιά του Γκρέιαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 48', όμως, η «γαλανόλευκη» βρήκε το πολυπόθητο γκολ που αναζητούσε. Ο Κούτσιας μπήκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Σμυρλή που σημάδεψε σωστά για το 1-0. Οι Ιρλανδοί είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 82' με τον Φεριζάι. Η Ελλάδα άντεξε στην πίεση, πήρε και νίκη και μαζί την πρόκριση.

Η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου στη Βαλέτα, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Πιο συγκεκριμένα, οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι Μάλτα, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ισλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Τασιούρας (41' Δεληγιάννης), Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Σπυράκος, Τσίκος (46' Σμυρλής), Συμεωνίδης (64' Νικολάου), Γκούμας (78' Κυριόπουλος), Τζίμας (46' Σταυρόπουλος), Κούτσιας.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Τόμ Μόαν): Μέισον, Κούρτις, Ράιαν, Γκρέιαν, Αμπάνκουα, Μέρφι, Γκάλλαχερ, Βάουγκαν (63' Φεριζάι), Βάτα, Ζέφι (63' Μούρ), Λόνεργκαν (75' Ούμεχ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr