Μπάσκετ

Η Μακάμπι «έκλεισε» εισιτήριο για τα play off [vids]

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 22:59

Η πιο «σκληρή» έδρα της Euroleague «μίλησε» ξανά. Διότι η ομάδα του Τελ Αβίβ νίκησε 85-66 την Αρμάνι και έφτασε στο 14-2 στην «Menora Mivtachim Arena».

Η Μακάμπι «έκλεισε» εισιτήριο για τα play off [vids]

Ο «νόμος» του Τελ Αβίβ εφαρμόστηκε ξανά απόψε. Διότι στην έδρα της η Μακάμπι μετρούσε 13 νίκες σε 15 ματς. Ούτε και η Αρμάνι, που πλέον δεν είχε ούτε μαθηματικές ελπίδες για την 8άδα, της «δυσκόλεψε» το ματς. Οι Ιταλοί μετά την ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, έχασαν 85-66 από τους Ισραηλινούς στην «Menora Mivtachim Arena».

Μιας και δεν είχαν ουσιαστικό στόχο -ειδικά βαθμολογικό- παρά μόνο το γόητρό τους. Από την άλλη, όμως, η ομάδα του Κάτας έκανε ένα ακόμη βήμα για τα play off. Ειδικότερα, αν μια εκ των Ζαλγκίρις ή Μπασκόνια δεν νικήσει την Παρασκευή, τότε η Μακάμπι θα είναι και μαθηματικά στην 8άδα.

Στο ματς που έγινε στο Ισραήλ, η ομάδα του Τελ Αβίβ είχε από την αρχή τον έλεγχο. Μάλιστα, ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε στο +10 (23-13). Μια διαφορά που μειώθηκε ελάχιστο στο φινάλε του (+8). Στη δεύτερη περίοδο με αφετηρία τα τρίποντα, η Μακάμπι απέκτησε μεγαλύτερο προβάδισμα, 14 πόντων (43-29). Επιπλέον, στην ανάπαυλα έφτασε και στο +17.

Ακόμη, η ομάδα του Κάτας είχε 19/23 δίποντα. Ο Μπόλντγουιν την επανέφερε στους 16 (57-41), αλλά η Αρμάνι με επί μέρους , την κατέβασε τους 6 (60-54). Δύο σερί για την ομάδα του «λαού», αμφότερα με 7-0 έριξαν τους… τίτλους του τέλος για την 14η τους νίκη, εντός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 53-36, 66-56, 85-66.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr