Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης [vids]

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 23:27

Οι Καταλανοί νίκησαν 72-56 την Άλμπα και «κλείδωσαν» την 4άδα, αλλά θα ψάξουν και το κάτι παραπάνω.

Η Μπαρτσελόνα στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης [vids]

Μία ακόμη ομάδα που οριστικοποίησε και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη 4άδα. Αυτοί είναι οι «blaugrana». Καθώς το βράδυ της Πέμπτης επικράτησαν 72-56, εντός έδρας, την Άλμπα Βερολίνου. Με το αποτέλεσμα αυτό πήραν και τυπικά το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, θα ψάξουν για κάτι καλύτερο από την 3η θέση που βρίσκονται.

Η δουλειά για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Καθώς στο πρώτο, η «μαχητική» ομάδα του Βερολίνου έβαλε… δύσκολα στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο η εντυπωσιακή αμυντική επίδοση του τρίτου δεκαλέπτου (σ.σ.: 7 πόντους σκόραρε η Άλμπα), γύρισε το ματς. Στη συνέχεια ήταν θέμα διαχείρισης και ο σύλλογος της Βαρκελώνης πήρε άριστα σε αυτό!

Στα μισά της πρώτης περιόδου η Μπαρτσελόνα απέκτησε προβάδισμα 6 πόντων (15-9), αλλά η Άλμπα με επί μέρους 12-4 την έκλεισε μπροστά στο σκορ. Μιας και δεν είχε να χάσουν τίποτα, οι Γερμανοί εξακολούθησαν να βάζουν δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αφού βρέθηκαν και στο +6 (24-30).

Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο και με αφετηρία την άμυνα, το ματς γύρισε. Οι Καταλανοί έπαιξαν περισσότερο πιεστικά. Ειδικότερα, το 39-39 στο 24' έγινε στο φινάλε του 50-42 με επί μέρους 11-3. Με ανεβασμένη, πλέον, την ψυχολογία, οι «blaugrana» έκαναν ένα ακόμα 12-3, για να προηγηθούν με +17 (62-45, 33'). Αν και έπεσε για λίγο στους 12 (66-54), αυξήθηκε ξανά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 34-35, 50-42, 72-56.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr