Μπάσκετ

Η Μακάμπι πέρασε, η Ζαλγκίρις ελπίζει [vids]

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 - 23:12

Οι Λιθουανοί νίκησαν 68-67 τους Ισραηλινούς και έμειναν «ζωντανοί», ενώ η ομάδα του Τελ Αβίβ προκρίθηκε και μαθηματικά.

Η Μακάμπι πέρασε, η Ζαλγκίρις ελπίζει [vids]

Το συναρπαστικό ματς στο Κάουνας έληξε με την Ζαλγκίρις νικήτρια. Επικράτησε 68-67. Η νίκη αυτή την κράτησε στο… κόλπο για τα play off. Αλλά το +1 ήταν «γλυκό» για την Μακάμπι. Μιας και η ομάδα από το Τελ Αβίβ πέρασε και μαθηματικά στην 8άδα. Η αναμέτρηση κρίθηκε από το χαμένο σουτ του Μπόλντγουιν στο φινάλε.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο η Μακάμπι κατάφερε με τα τρίποντά της, να ξεφύγει με +7 (22-29). Όμως, η Ζαλγκίρις μείωσε τη διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν το ημίχρονο να κλείσει στο -4 για την ομάδα του Κάουνας.

Αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο, με αφετηρία την άμυνα (σ.σ.: μόλις 7 πόντοι η Μακάμπι) οι Λιθουανοί γύρισαν το ματς και βρέθηκαν εκείνοι στο +4. Στο φινάλε, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο 38' με 67-65, το καλάθι του Ουλάνοβατς και η βολή του Τέιλορ, στα 21'', διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι της Ζαλγκίρις οι Σμιτς (13π.) και Τέιλορ (12π.), ενώ από την πλευρά των Ισραηλινών ξεχώρισαν οι Μπόλντγουιν και Μάρτιν, αμφότεροι με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-45, 56-52, 68-67.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr