Μπάσκετ

Μπουνιές και διακοπή στη Μαδρίτη - Αποφασίζει ο Αθλητικός Δικαστής [vids]

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 - 00:46

Απίστευτο σκηνικό στο «WiZink Center». Σύρραξη 1:40 πριν το φινάλε, είσοδος σχεδόν όλων των παικτών στο παρκέ και ξύλο. Ο Έξουμ γλίτωσε από τύχη έναν μοιραίο τραυματισμό από τα χτυπήματα του Γιαμπουσέλε.

Μπουνιές και διακοπή στη Μαδρίτη - Αποφασίζει ο Αθλητικός Δικαστής [vids]

Απέμενε 1:40 για να τελειώσει το ματς στη Μαδρίτη. Η Παρτιζάν είχε το προβάδισμα με 15 πόντους, 95-80, κόντρα στη Ρεάλ και είχε «αγκαλιάσει» το 2-0 στη σειρά. Με δεύτερο σερί break οι Σέρβοι ήταν με το ενάμιση… πόδι στο Κάουνας. Όμως, το ματς είχε ένα άκρως επεισοδιακό φινάλε. Διότι ξαφνικά τινάχθηκε στον… αέρα.

Ένα σκληρό, αντιαθλητικό φάουλ του Γιούλ στον Πάντερ και η αντίδραση του τελευταίου ήταν η σπίθα για να ανάψει η φωτιά. Με το παρκέ στο «WiZink Center» να μετατρέπεται σε ριγκ. Ο Γιαμπουσέλε ξάπλωσε τον Έξουμ. Ντεκ, Λεσόρτ, Νάναλι και αρκετοί ακόμη συμμετείχαν στα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα οι τρεις διαιτητές να διακόψουν το ματς. Ο λόγος; Συνολικά 21 παίκτες αποβλήθηκαν επειδή μπήκαν στο παρκέ.

Κατά συνέπεια, με ντισκαλιφιέ τιμωρήθηκαν οι Γιαμπουσέλε, Χεζόνια, Μούσα και Ντεκ για τη Ρεάλ, ενώ για την Παρτιζάν οι Έξουμ, Πάντερ, Νάναλι και Λεσόρ. Κάτι που σημαίνει πώς όλοι αυτοί κινδυνεύουν με βαρύτατες κυρώσεις από τον Αθλητικό Δικαστή της Euroleague. Ακόμη αποβλήθηκαν οι Γκος, Ράντολφ, Φερνάντεθ, Αμπάλδε, Χάνγκα, Ροντρίγκεθ των γηπεδούχων και οι Βούκσεβιτς, Αβράμοβιτς, Σμάιλαγκιτς, Παπαπέτρου, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς και Μάνταρ των φιλοξενούμενων. Ο μοναδικός που την… γλίτωσε ήταν ο Πουαριέ!

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, η Παρτιζάν από την αρχή είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ειδικά από την πρώτη περίοδο απέκτησε διψήφιο προβάδισμα. Η Ρεάλ προσπάθησε στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και πλησίασε στους 3 (28-31). Αλλά, οι Σέρβοι ξέφυγαν με 15 (32-47) και διατήρησαν αυτή τη σημαντική διαφορά για ώρα. Μια δεύτερη αντεπίθεση των Μαδριλένων έφερε ξανά το σκορ στο -5 (48-53). Εντούτοις, η ομάδα του Ομπράντοβιτς πάτησε… γκάζι και πάλι, για να βρεθεί στο +13. Ένα προβάδισμα που δεν έπεσε ποτέ, στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτω από τους 12 πόντους, πριν φτάσουμε στη διακοπή, 100 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με το σκορ στο 80-95!

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 37-51, 62-75, 80-95 (διακοπή).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr